До суду скеровано обвинувальний акт відносно лісничого одного із лісництв державного підприємства «Чечельницьке лісове господарство» Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства. Він обвинувачується в одержанні хабара.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у Хмельницькому, встановили, що у квітні 2018 року лісничий одержав 60 тисяч гривень хабара за незаконний продаж понад 18 тис м3 заготовленої лісопродукції. Неправомірна вигода була перерахована двома частинами на банківську картку дружини лісника.
Незаконні дії обвинуваченого завдали державі збитків на суму понад 140 тис грн.
Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Вінницької області. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту  або позбавлення волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.