На вулиці Гарнізонній у  мікрорайоні Ракове, що у Хмельницькому,  на території колишньої військової частини виростає нове містечко пожежників. Вже не перший рік за сприяння обласної та міської влади  перетворюють колишній військовий об’єкт на затишний куточок для життя і відпочинку. Нещодавно ключі від нових квартир отримала двадцять одна родина, а ювілейний – сотий сертифікат на житло (саме стільки квартир зараз у містечку) припав водієві-рятувальнику з двадцятирічним стажем, учаснику АТО Павлу Ковтуну. 

Окрім того, ключі від спеціалізованого автомобіля Mercedes Vito для перевезення особового складу вручив голова Хмельницької облдержадміністрації Дмитро Габінет, а Хмельницький міський голова Олександр Симчишин вручив ключі від пожежного автомобіля Citroen Jumper. Від голови обласної ради Михайла Загородного вогнеборці отримали аварійно-рятувальне спорядження: потужну електростанцію, плаваючу мотопомпу, бензоріз, каркасний намет для розміщення особового складу, теплову пушку для обігріву під час надзвичайних ситуацій, мобільну аварійну освітлювальну установку «Світлова вежа», мотообприскувач для гасіння сухої рослинності, надсучасні водолазні, біо-хімічно-захисні костюми, засоби індивідуального захисту і де- зінфекції.
Також на озброєння рятувальників Старокостянтинівського, Летичівського гарнізонів і Аварійно-рятувального загону спеціального призначення прийнято дві спеціальні аварійно-рятувальні машини. Автомобілі оснащені за останнім словом техніки. Загальна вартість пожежно-рятувального обладнання, яке отримали рятувальники Хмельниччини, – більш ніж дев’ятнадцять мільйонів гривень.
Начальник ГУ ДСНС в області Едуард Братко від імені колективу дякував за таку підтримку представникам влади: «Завдяки тісній співпраці наші підрозділи озброєні сучасною технікою. Службовцям простіше буде протистояти пожежній, техногенній, біологічній, іншим небезпекам, які, на жаль, трапляються. Звичайно ж, особлива подяка за підтримку у зведенні житла. Наше управління за цим показником далеко випереджає своїх колег по всій Україні».
Цього разу ключі від власної оселі отримала провідний фахівець цивільного захисту Хмельницького міськрайонного управління ДСНС, молодший лейтенант Дар’я Кутьіна, яка разом із двома дітьми була змушена переїхати на Хмельниччину зі сходу країни. Відтепер, каже вона, Хмельницький для її сім’ї став рідним містом.