Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3413

В обласному центрі, поблизу Катедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, на території «Соціального центру святого Миколая Чудотворця для дітей та молоді з особливими потребами» благодійного фонду «Карітас» (вулиця Зарічанська) минулого тижня відкрито ігровий майданчик для дітей з особливими потребами.

Тож на інклюзивному майданчику є канатний ігровий тунель, гойдалка «Мама і дитина», гойдалка «Гніздо», гойдалки з люлькою для дитини на візку та інше. Уже все встановлено, далі справа за озелененням території та її огородженням. Майданчик споруджено за кошти небайдужих громадян. Збором коштів займався Волонтерський лідерський рух — зібрано 900 тисяч гривень. Вдалося виграти грант Львівської освітньої фундації на 100 тисяч гривень. До спорудження майданчика долучилася і міська влада. Виділено земельну ділянку, підготовлено відповідні документи, проведуть благоустрій.  Майданчик буде доступним й для інших дітей, які просто приходитимуть на гойдалки. Тож особливі дітки зможуть контактувати зі здоровими, що дуже важливо. Саме інклюзивні майданчики і спільні простори створюють умови для адаптації обох груп дітей. У здорових діток буде формуватися толерантне ставлення до людей з обмеженими фізичними можливостями, у той же час діти з інвалідністю соціалізуватимуться.
До речі, у Хмельницькому тепер будуються дитячі майданчики, які оснащені великою кількістю елементів для дітей з особливими потребами. Приміром — у сквері імені Тараса Шевченка та парку імені Чекмана.