Ще одного чиновника викрили на Хмельниччині, який, користуючись службовим становищем, намагався покращити свій матеріальний стан.

Як повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області, слідчі головного управління національної поліції спільно з колегами з обласного управління стратегічних розслідувань Нацполіції та за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили на отриманні хабара  директора одного з комунальних підприємств. Правоохоронці задокументували факт вимагання та одержання неправомірної вигоди керівником підприємства однієї із об’єднаних територіальних громад.  Зловживаючи тим, що цей чоловік займає певну посаду, чиновник вимагав у одного з підприємців 2 тисячі доларів США як винагороду за позитивне вирішення організаційного питання. Підприємцеві пообіцяли передати в оренду приміщення та земельну ділянку площею понад 20 га, які є об’єктами комунальної власності, для ведення підприємницькій діяльності. Одержавши аванс, чиновник згодом мав отримати і решту коштів у розмірі 1,5 тис. доларів США.  Під час передачі вказаної суми хабарника затримали у порядку дії ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з її вимаганням), на даний час затриманому мають оголосити підозру та обрати запобіжний захід.