Знову на Хмельниччині викрито сільського голову на вимаганні та одержанні хабара в розмірі майже півмільйона гривень

Співробітниками обласного Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та спецпідрозділу «К» Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області, у взаємодії зі слідчим відділом Ізяславського відділення поліції та за процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури проведено негласні слідчі (розшукові) дії, в результаті яких задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди сільським головою.

 Використовуючи своє службове становище, посадовець вимагав у місцевого мешканця 15 тисяч доларів США (станом на 19.10.2020 – понад 425 тис. грн.). За цю суму він обіцяв сприяти у прийнятті сесією сільської ради рішення про надання у власність п’яти земельних ділянок загальною площею майже 10 га. Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди зазначену особу викрито  та затримано у порядку ст. 208 КПК України. За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням).

Як повідомляє прес-служба Хмельницької обласної прокуратури, на даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів, а також вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу для сільського голови.