За систематичні хабарі, котрі брались за заниження митних платежів під час ввезення автомобілів на митну територію України, слідчі ДБР затримали інспектора Подільської митниці та митного брокера.

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, затримали інспектора митного посту «Могилів-Подільський» Подільської митниці Держмитслужби України та митного брокера під час одержання неправомірної вигоди. Такі дії, скоєні службовою особою за попередньою змовою з групою осіб, та ще й вчинені неодноразово, тягнуть за собою відповідальність, передбачену (ч. 3 ст. 368 КК України).

За попередньою інформацією, отриманою слідством, інспектор митного посту разом із митним брокером та іншими службовими особами, причетність яких зараз встановлюється, систематично брали гроші як від суб’єктів господарювання, так і від громадян. За хабарі посадовці занижували митну вартість товарів та здешевлювали розмитнення транспортних засобів.  

20 жовтня 2020 року затримали і митника, і брокера в порядку дії ст. 208 КПК України після одержання чергової частини хабара. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Вінницька обласна прокуратура. Оперативний супровід –  відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ у Вінницькій області.