Початкова ціна лоту, як зазначає індійське видання Navbharat Times, всього двадцять п’ять мільйонів рупій, або триста тридцять п’ять тисяч доларів США.

Втім, Navbharat Times уточнює, що «історичний предмет» вже частково продано, бо ще є люди, які й досі вірять в казку.

Індійський доктор Лаік Хан із міста Мєратх, що в північно-західній частині штату Уттар-Прадеш, став жертвою групи зловмисників, які переконали його купити «лампу Алладіна» за більш ніж три сотні тисяч доларів.

Доктор лікував одну пацієнтку, котру звали Саміна, раніше він зустрів її в оселі тантрика – послідовника тантризму, індійської езотеричної практики. Той, пошепки зізнався, що володіє «надзвичайними магічними» здібностями. Після декількох зустрічей тантрик, якого звуть Ісламуддін та його партнер Аніс, переконали лікаря, що можуть допомогти йому стати надзвичайно багатим, оскільки дуже поважають його і на знак поваги готові продати «лампу Алладіна», яка виконує бажання.

Як пізніше з’ясувала поліція, зловмисники «опрацьовували» легковажного медика достатньо довго, демонстрували йому «дива», застосовували гіпноз, навіть джина викликали (його роль виконував Ісламуддін),  зрештою Хан погодився зробити покупку і став виплачувати гроші частинами, але лампи так і не побачив.  Здійснивши декілька платежів, він, попри все  захотів забрати цінну річ, але шахраї запевнили його, що це «погана ідея», а доторкатись до «чарівної» лампи взагалі небезпечно.

Нарешті зрозумівши, що ним крутять, як кінь торбою і злодії лампу не віддадуть, бо їм все «до лампочки», Лаік звернувся у поліцію. Правоохоронці здивувались не на жарт, послухавши його розповідь, бо не могли збагнути, як людина, котра навчалась в Лондоні і має таку шановану професію, повірила в казку Шахерезади, але за розслідування взялись. Нині обох шахраїв затримали, а Саміну, яка виявилась дружиною одного зі злочинців, оголосили в розшук. Саміна, на відміну від дурня, котрий вірить в казку і ще двох дурнів, які хочуть ще більше грошей, в дива не вірить, тверезо дивиться на життя.