Прокурори з’ясовують усі обставини вчинених кримінальних правопорушень чотирма хмельничанами, які обкрадали квартири в обласному центрі і не тільки.

Працівники Хмельницької обласної прокуратури, як сторона обвинувачення в суді, здійснюють комплекс заходів для швидкого завершення досудового розслідування відносно групи осіб, яких з метою незаконного збагачення зібрав 45-річний місцевий мешканець, організувавши стійке злочинне об’єднання. Організована група вчинила серію квартирних крадіжок, викравши майна у громадян на загальну суму близько семисот тисяч гривень.

Завдяки скоординованим та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям, правоохоронцями викрито зловмисників, які незаконним шляхом проникали в приватні помешкання людей не тільки в місті, а ще й на території Хмельницького району. У ході досудового розслідування, яке за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області здійснює слідче управління ГУНП, всіх спільників затримано після чергової квартирної крадіжки в обласному центрі.

Під час обшуків, проведених за місцем проживання зловмисників, виявлено речі, здобуті злочинним шляхом, а також наркотичні засоби та боєприпаси до нарізної вогнепальної зброї.

За словами начальника відділу обласної прокуратури Михайла Войтюка, загальна вартість викраденого учасниками злочинного угрупування майна 667 тисяч гривен.

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження із бойовими припасами), ч. 1 ст. 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 2 ст. 307 (незаконне зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ст. 198 (отримання, зберігання та збут майна, одержаного злочинним шляхом), ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена організованою групою, у великих розмірах, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України.

Усім чотирьом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

 

.