У Хмельницькій ОДА під керівництвом голови адміністрації Сергія Гамалія відбулася нарада, на якій йшлося про граничну чисельність працівників у трьох новостворених райдержадміністраціях Хмельниччини.

В нараді взяли участь заступники голови ОДА, працівники апарату адміністрації та керівники адміністрацій у трьох новостворених районах.

Реорганізація районів розпочалася з грудня 2020 року, після того, як набув чинності закон про розмежування повноважень і ресурсів між районами та громадами. Очікується, що перехідний період триватиме до середини 2021 року, аби процес зміни адміністративно-територіального устрою став максимально непомітним для людей, а якість і доступність послуг, що надавалися на районному рівні, не знизилася. Тепер замість 20 районів в області буде 3: Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Шепетівський. При цьому, Хмельницький район об’єднав 11 колишніх районів, тоді як Шепетівський – 5 і Кам’янець-Подільський – 4.

Розпорядженням голови адміністрації №1045/2020-р від 31.12.2020 року “Про граничну чисельність працівників районних державних адміністрацій” було встановлено граничну чисельність працівників РДА у новостворених районах. Зокрема, кількість працівників Хмельницької РДА має складати 193 особи, Кам’янець-Подільської та Шепетівської РДА – по 159 осіб. На думку районних очільників, така кількість працівників є недостатньою для ефективної реалізації повноважень РДА, тому в ході обговорення керівники новостворених районів висловити своє бачення стосовно кількості працівників.

В свою чергу, голова адміністрації наголосив, що обласна адміністрація готова працювати з Кабінетом Міністрів України в напрямку збільшення чисельності працівників, але наразі необхідно визначитися з орієнтовною кількістю працівників, враховуючи навантаження кожного з районів. Перший заступник голови адміністрації Сергій Тюрін відмітив, що при підготовці остаточного варіанту кількісного штату працівників РДА необхідно більш точно врахувати реалізацію повноважень РДА у сфері соціального захисту, оскільки це один із пріоритетних напрямків роботи, від якого залежить добробут соціально незахищених верств населення. Саме тому, кількість працівників, які будуть задіяні у сфері соціального захисту, має бути пропорційною як до кількості населення відповідного району, так і до обсягу справ, що перебувають у провадженні кожного з працівників соціальної сфери.

Серед іншого учасники наради обговорили технічні моменти щодо передачі майна, прав та обов’язків райдержадміністрацій, котрі припинили роботу у зв’язку зі зміною адмінтерустрою.