«У зв’язку з відсутністю державної субвенції на розвиток інфраструктури, обласна рада готова допомагати територіальним громадам, сприяти їм у розвитку, надавати інформацію та реальні ідеї щодо залучення грантових коштів на розвиток територій», – таке бачення висловила голова Хмельницької обласної ради  Віолета Лабазюк, в ефірі одного з телеканалів, – «разом з тим, до покращення життєдіяльності тергромад варто залучати й кошти місцевих підприємців», – зазначила Віолета Олександрівна.

Ця та інші теми були порушені під час прямого ефіру в якому також взяли участь Волочиський міський голова Костянтин Черниченко, Щиборівський сільський голова Іван Болюх та заступник Зіньківського сільського голови Віталій Лелюк.

Під час спілкування учасники ефіру обговорили і можливості Хмельниччини як багатогалузевого інвестиційно привабливого регіону.

Так, голова обласної ради Віолета Лабазюк, зауважила, що область загалом і територіальні громади зокрема, мають усі можливості для залучення інвестицій, а у написанні відповідних проєктів готова надавати підтримку Агенція регіонального розвитку області, співзасновники якої обласна рада і облдержадміністрація.

Пані Віолета зауважила, що нині незначні надії покладаються на кошти Державного фонду регіонального розвитку в реалізації таких проектів, як до прикладу, створення тепличного господарства в одній з територіальних громад, а це дасть можливість створити нові робочі місця та наповнити бюджет громади. Тож, наша область хоч і отримала на реалізацію інвестиційних об’єктів понад 180 млн. грн, однак їх планується спрямувати на «перехідні» об’єкти, зокрема завершення довгобудів, серед яких будівництво лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні, капремонт та реконструкцію закладів соціальної сфери, будівництво очисних споруд тощо.

За словами Віолети Лабазюк, потребує підтримки малий та середній бізнес краю. Зокрема, у проєкті Програми економічного та соціального розвитку Хмельницької області на 2021 рік, яка прийматиметься радою на черговій сесії у березні цього року, передбачається розробити антикризові заходи для підприємців, які потерпають від пандемії коронавірусу. Разом з тим, Віолета Олександрівна анонсувала проведення круглого столу разом з підприємцями, аби зацікавити представників малого і середнього бізнесу, особливо у галузі легкої промисловості, сприяти наповненню місцевих бюджетів. З цією ж метою голова ради наголосила на необхідності виведення бізнесу з тіні. Також керівник обласної ради анонсувала проведення найближчим часом інвестиційного форуму для потенційних інвесторів, аби створити привабливий майданчик для залучення в регіон іноземних інвестицій.

Зупинилася Віолета Лабазюк й  на проблематиці населених пунктів області із забезпеченням питною водою. За словами Віолети Олександрівни, відсутність водопостачання є гострим питанням для людей саме у сільській місцевості, тому головою облради запропоновано доопрацювати проєкт обласної програми «Питна вода» аби відчутно покращити ситуацію, залучивши, крім коштів обласного бюджету, й ресурси місцевих бюджетів та бізнесу.