В Хмельницькому за ініціативи активного бізнесу та за підтримки міської ради стартував новий молодіжний проєкт «Я обираю майбутнє».

Його мета - особистим прикладом показати молоді модель успішної самореалізації особистості в умовах та викликах сьогодення. До участі в ньому запрошують учнів 9-11 класів, першими долучилися дев’ятикласники.

«Представники хмельницького бізнесу під час зустрічі із міським головою Олександром Симчишиним висловились про те, що учнівську молодь необхідно ознайомити із економічним потенціалом міста та навчити створювати успішну модель реалізації особистості. Для пілотного проєкту ми обрали учнів 9-х класів, щоб допомогти їм визначитися із майбутньою професією. Кожен із підприємців – учасників проекту, розповідатиме свою історію успіху, щоб мотивувати дітей навчатися та працювати в Хмельницькому. Зустрічі будуть відбуватися в іHUB – центрі підтримки інновацій та підприємництва, в навчальних закладах, на виробництвах», - розповіла начальник управління економіки Хмельницької міської ради Оксана Новодон.

Першою із учасниками проєкту спілкувалася психолог, власниця дитячого центру «Звичайне диво» Олена Хома. В ході розмови учасники визначили, які потрібні можливості, ідеї, бажання для створення власної справи. Окремо зупинилися на використанні та застосуванні необхідних ресурсів.

«Для того, щоб бути «в ресурсі» вам потрібні сон, їжа та знання. Потрібно спати по 8 годин на добу, отримувати якісне харчування та обов’язково займатися самоосвітою. Особа, яка постійно читає, має широкий кругозір і набуває досвіду попередніх поколінь, має більше шансів себе успішно реалізувати. Вас ніхто не може заставити читати, лише ти сам маєш зрозуміти, що тобі це потрібно. Ми вчимося все своє життя, адже поганий той спеціаліст, який не вчиться. Сьогодні вам необхідно розуміти, що в школі ви отримуєте знання безкоштовно, а для того, щоб вчитися в старшому віці потрібно вже платити кошти», - зазначила пані Олена.

Також Олена Хома порадила старшокласникам мати за взірець якусь людину, особистість-приклад, яка б «запалювала» та стимулювала для подальшого розвитку.

Саме для цього старшокласників будуть знайомити з успішними людьми, які на власному прикладі демонструватимуть молоді, що і в Хмельницькому можна створити успішну справу.