Гостинно зауважувала столітня ювілярка із Новосілки, що на Городоччині, Олена Бельська, коли в порозі зустрічала шанованих гостей, а їй пропонували присісти. Жінка впевнено задула свічкову сотню на ювілейному торті й охоче розповідала гостям й журналістам пережите-звідане, адже всього ті літа приносили.

«Я проживу 100 років», - запевняла замолоду енергійна, активна продовжувачка роду довгожителів, адже дідусь  топтав ряст 108 років, батько – 98.

«Батьки іменинниці свого часу викупили панський будинок, до революції в одній його половині проживав пан з родиною, в іншій – священик, -  розповідає голова ветеранської організації Бедриківського старостату Марія Сторожук. – Тож згодом в одній половині й проживала ця родина, в іншій -  фельдшер з сім’єю». До слова, у цьому історичному старовинному будинку, якому, за легендами, вже майже три століття,  Олена Бельська проживає зі старшою донькою й нині.

У величезних підвалах того маєтку свого часу проходили шкільні уроки праці, вів які столяр з золотими руками, вчитель трудового навчання – світлої пам’яті батько бабусі Олени. А його брати були знаними в окрузі музикантами, на багатьох весіллях грали, один з них керував  шкільним духовим  оркестром. Чотирьом діткам змалку прищеплювали батьки любов до праці (мала іменинниця два брата й сестру). У тій нелегкій  праці й збігла сотня літ: чоловік ювілярки трудився на цукровому заводі, сама ж і молоко приймала, й у рільничій бригаді працювала. А ще ж удома завжди чимале господарство.

«Вона ще он навесні на городі сапала, - з гордістю констатує Марія Сторожук. – Вже діти її впрошують, аби не йшла, хочуть, щоб берегла себе. Було: донька сапу сховала, то вона до сусіда пішла позичати». У будинку високоінтелігентної жінки добротна бібліотека. Дуже любила читати, зізнається, й зараз прагне бути у курсі подій і в Україні, й  в громаді.

Подружжя Бельських дали гарні путівки в життя двом донечкам і сину. Нині ж найбільшою втіхою та гордістю  бабусі є четверо внуків та восьмеро правнуків.

Нещодавнього січневого дня цю напрочуд дивовижну жінку, справжню Берегиню, невтомну трудівницю й непоборну оптимістку зі славним ювілеєм вітали рідні, представники Городоцької міської ради, Бедриковецького старостинського округу,  громадської організації політичної партії «За конкретні справи»... Утім, господиня стверджує, що сто літ їй виповнилося ще 5 жовтня, просто, як тоді велося, записали в січні.

Хто зна, дасть Бог і допоможе небо побити іменинниці дідусів рекорд довгожительства. Принаймні, ми щиро цього зичимо.