Навесні 2022 року відбудеться традиційна щорічна лісокультурна кампанія, до якої працівники лісгоспу готуються уже зараз, повідомляє пресслужба Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

У поточному році у планах Славутського лісгоспу – відтворення понад 80 гектарів лісів та проведення лісорозведення на площі 3,4 гектара.
Уже розпочалася попередня підготовка необхідного інвентарю, техніки та безпосередньо посадкового матеріалу, а саме 320 тисяч стандартних сіянців. Загалом планують висадити:
- 33 гектари сосни звичайної;
- 30 гектарів дуба звичайного;
- 2 гектари модрини європейської;
- 6 гектарів вільхи чорної;
- 14 гектарів сосни звичайної.
Минулого року працівники лісгоспу попередньо заготували 5210 кг лісового насіння, серед якого 11 видів лісових порід.
Сіянці вирощують як у відкритому ґрунті, так і з закритою кореневою системою. Щороку висівають у розсадниках деревні та чагарникові породи на площі понад 1 га. В загальному вирощують понад 1,5 мільйона сіянців.
Восени 2021 року було очищено та підготовано площу для весняної висадки. Площу було очищено від парубкових залишків та підготовано ґрунт. Поза цим протягом зими ґрунт вляжеться та накопичиться достатньо вологи, так будуть створені оптимальні умови для садіння майбутнього лісу.
Саджатимуть ліс на зрубах головного користування та на площах суцільно санітарних рубках. На кожну ділянку складено проєкт лісових культур, де вказані детальна їх характеристика: тип лісорослинних умов, спосіб посадки, схема змішування, кількість посадкового матеріалу, головна порода.
ДП «Славутський лісгосп» повністю забезпечений посівним і садивним матеріалом власної заготівлі та вирощування і готовий до весняної лісокультурної кампанії.