Нова онлайн-платформа Cities4Cities, започаткована за підтримки Конгресу місцевих і регіональних влад Ради, розроблена для підтримки українських міст у пошуку партнерів. Платформа є безкоштовним онлайн-інструментом, який дозволяє органам місцевого самоврядування України та інших регіонів Європи поділитися своїми потребами та пропозиціями, пов’язаними з міською інфраструктурою, а також налагодити прямі зв’язки для співпраці з отримання практичної допомоги.

Платформу було створено за ініціативи Президента Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад та мера міста Зіндельфінген (Німеччина) Бернда Фьорінгера. Він пояснив, що необхідність координації заходів з підтримки влади на місцевому рівні стала для нього абсолютно зрозумілою після візиту до польського м. Хелм, міста-побратима м.Зіндельфінген, розташованого поблизу українського кордону, наприкінці березня, де він особисто побачив «нагальну потребу в матеріальній, фінансовій та людській підтримці».
Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер зазначив, що Конгрес «вітає зусилля місцевих та регіональних органів влади держав-членів Ради Європи та їх асоціацій на підтримку їхніх українських колег та громадян».
«У повній солідарності з Україною, її містами, органами місцевої та регіональної влади та її населенням, платформа стане місцем, де можна об’єднати запити та потреби українських міст із можливостями, знанням і досвідом та пропозиціями інших міст Європи. Завдяки цій платформі буде надано підтримку місцевим та регіональним лідерам в ці важкі часи для забезпечення існування місцевої інфраструктури, а керівники можуть виконувати свої обов’язки щодо вирішення щоденних проблем громадян у своїх містах, селищах та селах.
Міські голови, місцеві та регіональні лідери є найближчим контактом для громадян, особливо під час війни та криз» - вказано на сайті платформи.

https://www.cities4cities.eu/Identity/Account/Login?ReturnUrl=%2F

Асоціація міст України надавала пропозиції щодо наповнення платформи Cities4Cities і готова сприяти встановленню контактів між українськими громадами та муніципалітетами європейських країн.
Контакти:
Юлія Бандура Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Наталя Лазаренко Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.