У колишньому СРСР і його спадкоємиці росії солдат завжди був і нині залишається гарматним «м’ясом» у різних війнах, конфліктах. Згадайте радянсько-фінську, Другу світову війну, окупацію Угорщини, тодішньої Чехословаччини, згадайте війну в Афганістані. І це далеко не повний перелік, бо в новітній історії рашисти принесли трагедії й на інші землі — в Грузію, Сирію, на український Донбас. А тепер ще й розв’язали повномасштабну війну проти нашої держави.

Українці чинять достойний спротив  московській орді, нищать її на всіх фронтах. Путлер хоч і біситься від невдач, але йому, безжальному звіру, наплювати на втрати своєї армії, бо нових солдатів призвуть до війська. Він, одержимий маніакальною ідеєю відновлення російської імперії в колишніх її кордонах. Параноїк, щоб його боялися європейські країни й Америка,  лякає світ застосуванням ядерної зброї. Бездумні кроки його військових, які увірвалися на початку війни на територію Чорнобильської й Запорізької атомних електростанцій і деякий час там перебували, вже могли призвести до планетарної катастрофи нечуваних масштабів і без ядерної зброї.
А те, що російське військове керівництво безголове, безжальне до своїх солдатів, свідчить також вторгнення танків та іншої техніки рашистів з Білорусії в небезпечну Чорнобильську зону через так званий Рудий ліс — найбільш радіаційно забруднену територію. Хоча її свого часу, після вибуху реактора на ЧАЕС у 1986 році й зачистили від дерев, покрили шаром ґрунту, але вона й досі дуже небезпечна. Тут вороги, здійнявши на марші радіоактивний пил у повітря, без спецзахисту рили окопи, поставили блокпост. Побувши більше ніж місяць в цій місцині, рашисти, очевидно, зазнали значного зовнішнього та внутрішнього опромінення, бо почали хворіти. Понад сімдесят чоловік потрапили до спеціалізованої лікарні в Білорусії.
 Історія росіян нічому не вчить. Розповідаючи про цей епізод, пригадав інший аналогічний випадок, правда, незрівнянного масштабу. Ось витримки з достовірних джерел: «На Тоцькому полігоні 14 вересня 1954 року в Оренбурзькій області нинішньої РФ вперше застосували ядерну зброю на загальновійськових навчаннях. Засекречена операція проводилася під керуванням маршала Георгія Жукова. До навчань залучили 45 тисяч солдатів та кілька тисяч одиниць різноманітної техніки. Відпрацьовувалася можливість прориву оборони противника з використанням ядерної зброї...Вранці з літака скинули плутонієву бомбу з тротиловим еквівалентом 40-60 кілотонн. Вже через 5 годин після вибуху почалася артилерійська підготовка. Потім бомбардувальники в супроводі винищувачів завдали удару з повітря — частина літаків пройшла через радіоактивну хмару.
Далі підрозділи радіаційної розвідки направили до самісінького епіцентру вибуху, через цей район рушили військові колони. При цьому, в солдатів не було ніякого спецзахисту, лише протигази. Дозу опромінення отримали всі, окрім військового керівництва. Наслідки відчули майже всі 45 тисяч солдатів, яких залучили до навчань. Дві третини бійців померли вже у найближчі кілька років, решта — доживали в страшних муках, у них народжувалися хворі діти.
 Через підписку про нерозголошення військової таємниці постраждалим військовим довелося протягом довгих 25 років мовчати про причини своїх хвороб.
Постраждали не лише військові, але й цивільні, які жили в селах неподалік.
Отак знущалися зі свого народу попередники нинішнього диктатора. Схоже, і путін не відмовляється заради своєї маніакальної ідеї кидати на погибель десятки тисяч співвітчизників, приносити страждання іншим народам.