Кожна громада Хмельниччини з початку повномасштабної війни працює практично цілодобово, наближаючи Перемогу. Зокрема, Дунаєвецька міська територіальна громада на чолі з Веліною Заяць міцно тримає волонтерський фронт. Чимало хороших ініціатив втілили в життя небайдужі її жителі, які, згуртувавшись, трудяться і для підтримки наших захисників, і для влаштування вимушених переселенців.

Так, нещодавно Дунаєвецький історико-краєзнавчий музей розпочав оригінальний флешмоб «Місто, яке нас прихистило!» Цікаво, що ідея такого проєкту виникла саме в переселенців, які діляться своїми історіями та враженнями від Дунаєвецького краю.
Першою ластівкою флешмобу стала картина — своєрідна подяка за гостинність — від Валерії Ломової з Київщини, на якій зображено палац Красінських, що в Дунаївцях. Це справжня окраса міста, яка збереглася до наших днів. Ще в далекому 1782 році палац придбав опіногурський староста Ян Красінський і оселився в ньому зі своєю дружиною Антоніною.
Отож усім бажаючим варто активно долучатися до флешмобу, щоб розповісти свою історію знайомства з містом, яке гостинно зустріло й прихистило всіх, хто тікав від війни.