Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 721

 Нагоряни — один із дванадцяти сільських населених пунктів, які під час децентралізації увійшли до складу Кам’янець-Подільської міської територіальної громади. З тих пір, у силу різних обставин як об’єктивних так і суб’єктивних, у селі не функціонував фельдшерсько-акушерський пункт, який не бачив ремонту понад два десятиліття. І ось днями, після довгої перерви він знову відчинив двері, але вже капітально відремонтований. Тож відтепер близько 600 нагорян зможуть отримувати в оновленому, затишному та теплому приміщенні медичні послуги, які їм надаватиме досвідчений медпрацівник Ірина Юрчак.

Як розповів Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Посітко, до проєкту відновлення лікувального закладу активно долучилися як місцеві бізнесмени та благодійники, так і небайдужі односельці. Зокрема, родина Мартиновичів, Дмитро Дідик, Влад Гуменний та інші. Спільними зусиллями в будівлі замінили електропроводку, ро-
зетки та лічильник, пошпаклювали стіни, пофарбували підлогу, встановили жалюзі, відновили грубку тощо.
— Ось це і є формула успіху — коли влада, бізнес, громада об’єднуються навколо спільної, важливої справи. Результат — очевидний. Але це лише початок. Роботу в напрямку медичного забезпечення наших сільських громад обов’язково продовжимо, — наголосив Михайло Володимирович.