Не знаю, як спиться виплодку сатани, жорстокій потворі путіну, який із шкіри пнеться, щоб знищити нашу державу?! А от в українців зараз тривожні сни через постійні нічні повітряні тривоги, бомбардування, обстріли, через переживання за життя рідних і близьких, своїх захисників на фронті. Підступна сволота, відправивши війська на нашу землю, принесла руйнування, страждання і біль, змусила вісім мільйонів українців залишити свої домівки й майже п’ять мільйонів з них виїхати за кордон.

Вогонь війни палахкотить, число жертв зростає. Особливо гаряче зараз на Донбасі: рашисти будь-що прагнуть повністю окупувати його. Вони захопили Херсонщину й виношують плани її приєднання до окупованого Криму.
Марні, ілюзорні ті плани. Українські Збройні сили вже три місяці дають гідну відсіч ворогу. Міф про другу в світі за силою російську армію розвіяно, бліцкриг захлинувся. Ворог зазнає великих втрат.
Ми сподіваємося, що перелом у війні на нашу користь незабаром настане, адже наприкінці квітня в Німеччині, на американській повітряній базі в Рамштайні відбулася історична подія. Тут зібралися міністри оборонних відомств понад сорока держав, щоб виробити стратегію постійної військової підтримки України.
І позитивні зрушення є — зброї поставляють більше. Однак не всі поспішають нам допомогти. Особливо дивує й обурює позиція федерального уряду Німеччини, який попри постійну критику канцлера Олафа Шольца, знаходить надумані причини, щоб затримати аж до середини липня виділення Україні бронетехніки й артилерії. А от поляки — молодці, справжні партнери — передали нам дещо раніше понад двісті модернізованих танків Т-72. Переносні зенітно-ракетні комплекси, гармати, бронетехніку доставила Великобританія. До речі, вона надала допомоги вдвічі більше, ніж обіцяла!
Час летить невблаганно. Україні без своєчасної допомоги партнерів не вигнати російських загарбників зі своєї території. Американці розуміють це й не зволікають жодного дня. Після ухвалення програми ленд-лізу для України зброя надходить нашій армії постійно й без затримок. Красномовний факт: щоб виділені США майже сорок мільярдів доларів допомоги прийшли в Україну якомога швидше, президент Джо Байден, перебуваючи з візитом у Південній Кореї, зажадав, аби законопроєкт прислали йому на підпис негайно.
Американці своїм прикладом спонукають енергійніше діяти інші держави світу. Показове з цього приводу друге засідання Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн-2). Воно днями проходило в режимі відеоконференції за участі 47 країн, тобто кількість держав-прихильників України зросла на п’ять у порівнянні з першою очною зустріччю в Німеччині. Майже двадцять країн погодилися надати додаткову безпекову допомогу Україні. Так, Данія поставить протикорабельні ракети, Чехія — гелікоптери вогневої підтримки, танки й ракетні системи, кілька держав здійснить навчання наших військових в опановуванні сучасної зброї. Як бачимо, військова антипутінська коаліція запрацювала потужніше.
А 15 червня в Брюсселі наживо відбудеться третє засідання Контактної групи. Міністр оборони України Олексій Рєзніков доповість про результати використання й ефективність наданої зброї. Своєю чергою партнери забезпечать нові потреби нашої армії в боротьбі з агресором.
Що ми не скоримося російському окупанту й переможемо, демократичний світ не має сумніву. Це ще раз підтвердив Всесвітній економічний форум, який проходить в Давосі за загальною тематикою «Історія у поворотний момент — урядові політики та бізнес-стратегії». На нього з’їхалися найвпливовіші представники світових політичних та бізнес-еліт, зокрема 50 глав держав та урядів. Війна в Україні стала центральною темою форуму. З блискучою промовою на його відкритті виступив у онлайн-режимі Володимир Зеленський. Наш Президент закликав демократичний світ до єдності, посилення санкцій проти росії.
«Ми пропонуємо світу створити такий прецедент відновлення країни після війни, який продемонструє всім, хто мріє знищити життя сусіда, що війна не дає бажаних результатів.
Я запрошую вас взяти участь у цій відбудові. Обсяг робіт — колосальний. Маємо більше ніж пів трильйона доларів збитків. Десятки тисяч об’єктів зруйновано. Потрібно відбудувати цілі міста, цілі галузі» — сказав Володимир Зеленський.
Слід зазначити, що європейські інституції вже розробили Платформу відбудови нашої держави, якою керуватимуть спільно Україна та Єврокомісія. А в липні в швейцарському місті Лугано пройде міжнародна конференція, присвячена післявоєнній відбудові України.
Наша держава постане з руїн ще сильнішою, буде квітучою з допомогою провідних демократичних країн світу. А хіба може бути інакше після нечуваних страждань, які завдав українцям підступний російський «брат», вбивши й покалічивши десятки тисяч ні в чому невинних мирних людей, обірвавши тисячі життів мужніх воїнів-захисників — квіту нашої нації.
Не забудемо, не простимо вам, гади!