Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 580

Делегація з Городка відвідала один із найважливіших культурно-розважальних заходів на території міста-побратима Сохачева і його околиць — «Свято жителів — Дні Сохачева 2022».  Інтеграційний пікнік відбувався 10-12 червня.

Очільниця делегації Ольга Бистрицька, керуюча справами міськради, на відкритті, від імені міського голови Городка передала сердечну подяку жителям Сохачева за піклування про вимушених переселенців, гуманітарну допомогу відправлену в Україну, та підтримку, яку продовжують надавати польські сім’ї.
Також, інформують у міській раді, громаду представляли начальник відділу ЖКГ, благоустрою та інфраструктури Сергій Літвінчук та Аліна Барчишена (Товариство «Полонія»). А ще полонила в місцевому Амфітеатрі неперевершеним виступом талановита Вікторія Літвінчук — лауреатка всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів, учасниця останнього талант-шоу «Голос країни». Її пісні звучали польською, англійською та українською мовами. До слова, у 2004 році тоді ще шестирічна Вікторія вже виступала на головній сцені польського міста-побратима.
Серед найважливіших заходів, які відвідали город- чани, є відкриття виставки в музеї Сохачевської землі та битви на Бзурі, урочиста сесія міської ради, інтеграційний пікнік з нагоди «Свято жителів — Дні Сохачева 2022» та низка культурно-мистецьких заходів, серед яких концерт лауреатів Міжнародного фестивалю Шопена в його батьківському домі.
А 13 травня внаслідок дерусифікації вулиць у Городку на честь міста-побратима з’явився провулок Сохачевський.