Уже минуло 26 років з дня урочистого прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України та його затвердження на Всеукраїнському референдумі. Україна стала суверенною державою та повноцінним суб’єктом міжнародних відносин з більшістю країн світу. Тому нагально постала потреба в конституційному закріпленні основ суспільного і державного ладу, прав і свобод людини та громадянина молодої незалежної держави.

 Отож 28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин після добової безперервної роботи Верховна Рада прийняла Конституцію України – основний Закон, який є гарантом суверенної волі народу.

Україна за цей період зазнала чимало бід та випробувань. І сьогодні, у критично складний час, коли йде повномасштабна війна, наш народ виборює з кожним подихом свою незалежність, волю та право на життя.  І ми мусимо вистояти, побороти кляту російську орду, вкотре довівши, що ми сильні та вольові в прагненні розвитку та зміцненні демократичної правової держави.
 Уже традиційно 28 червня ми відзначаємо День Конституції України, яка є фундаментом нашої держави. Тож на Майдані Незалежності, що в обласному центрі, з нагоди свята пройшли урочисті заходи. Керівники області та представники громадськості взяли участь у святковому флешмобі, в ході якого оркестр головного управління Національної поліції в Хмельницькій області виконав патріотичні пісні. Так щемливо й душевно звучав Державний Гімн із уст керівника й соліста академічного симфонічного оркестру філармонії Віктора Шайди (на фото), який повернувся на Хмельниччину з фронту лише на кілька днів. Із перших днів війни він і два його сини пішли добровольцями захищати свою землю – рідну Україну.
Протягом святкового дня у Хмельницькому та громадах області відбулося ще чимало цікавих заходів – проводилися виставки, майстер-класи, різні акції тощо. І хоч сьогодні кожному з нас вкрай складно, проте  мусимо доводити, що ми живемо та кожного дня боротимемося за життя рідної країни. Українців об’єднала одна біда, тому обов’язково об’єднає і довгожданна Перемога.
І поетичні слова  Олександра Олеся нехай додають наснаги нашим захисникам.
Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.
До суду тебе не скують ланцюги,
І руки не скрутять ворожі:
Стоять твої вірні сини навкруги
З шаблями в руках на сторожі...