Засліплений злобою  московський диктатор прагне знищити Україну, кинувши на нашу землю військову армаду. Якби він мав клепку в голові, тверезо оцінив ситуацію й нові реалії, то вчасно зупинився б. А ці реалії не просто не на користь росії, вони –   руйнівні, вбивчі для неї. Весь світ, за винятком Китаю та ще декількох сателітів, піднявся проти путінської орди після її повномасштабного вторгнення в Україну. Санкції, які почали застосовувати до  рф ще після  анексії Криму й відторгнення частини Донбасу, тепер стають все болючішими, нищать її економіку. Так, експорт  в росію різко скоротився, від багатьох видів продукції московитів колишні партнери починають відмовлятися, скорочують споживання їхньої нафти і газу. Ще трохи і росія матиме дулю з маком, а не сотні мільярдів доларів.

 Удар по агресору завдається й на іншому фронті - воєнному. Україні для захисту її суверенітету Захід дає все більше сучасної зброї, яка, без сумніву, внесе перелом у війну. Останні події вселяють  надії. Особливо промовистий червневий саміт країн «Великої сімки», що пройшов у Німеччині, на півдні Баварії. Спеціальна заява лідерів цих держав –  грізна пересторога для росії. Засудивши жорстоку, неспровоковану, невиправдану й незаконну війну, яку рф веде проти України за підтримки білорусі, країни  «сімки» підкреслили, що не мають наміру  визнавати спроби росії, що тривають, перекроювати кордони за допомогою сили. «Ми продовжимо надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну допомогу й підтримувати Україну стільки, скільки потрібно», –  йдеться в документі.
Володимир Зеленський по відеозв’язку в своєму зверненні до учасників саміту закликав країни G7 докласти максимум зусиль для того, щоб домогтися припинення війни до кінця року. Наш Президент також зазначив, «що час переговорів з росією ще не настав, і що Україна спершу має зміцнити свої позиції».
А вони зміцняться, бо, як уже зазначалося, західні партнери різко нарощують військову допомогу. А незабаром запрацює ленд-ліз, і США нададуть фактично все те озброєння, яке просить українське військове командування. На цьому тлі через ембарго сучасних технологій росія навпаки зменшує свою боєздатність і, приміром, вже  скоротила виробництво ракет, літаків. Незабаром можна буде  сказати расєйським воякам: «Ваня, іді домой!».
Віра в світле майбутнє України зміцнилася після події історичного масштабу, що сталася 23 червня в Брюсселі. На саміті лідери країн Євросоюзу підтримали надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС. Перед нами відкривається шлях до європейської сім’ї. Новий статус дає нашій державі доступ до великих фінансів –  інвестицій, грантів, технічної допомоги. Гріх цим не скористатися. Однак Україні треба виконати поставлене європейцями домашнє завдання із семи пунктів на шляху до повноправного членства в Євросоюзі. Від нас передусім вимагають прийняти антиолігархічні закони і втілити законодавство про заборону відмивання грошей. Іншими словами – наполягають перестати красти.
Зараз готується конференція з відбудови України за участю країн «Великої сімки» та ЄС. Йдеться про зусилля не на кілька, а на багато років. Віриться, світ нам допоможе! Хоча ми вже самі почали відбудовувати зруйноване  на звільнених від рашистів територіях. Потроху підіймається й економіка.
В Україні днями розпочалися жнива. Прогнозується зібрати 50 мільйонів тонн зернових та олійних культур.  Оскільки рашисти понищили в нас багато елеваторів, постає проблема зберігання вирощеного. Уряд вже виділяє кошти на облаштування пристосованих складів безпосередньо на полях. США незабаром допоможуть побудувати склади поблизу з кордоном із Польщею.
Відрадно, що  Україна нарешті почала відновлювати заблокований росією експорт сільгоспродукції торішнього урожаю, якої маємо на відправку 20 мільйонів тонн. Поки для цього використовують залізничний, автомобільний та річковий транспорт. Але є надія, що незабаром з допомогою ООН і Туреччини розблокують українські порти на Чорному морі, які є головною транспортною артерією для перевезення збіжжя. До речі, європейці завдяки новим технологіям допоможуть не допустити на світовий ринок крадене росіянами наше зерно.
Завтра, з 1 липня, в Україні очікують зростання всіх соціальних виплат, підвищення  пенсій і доплат пенсіонерам за понаднормовий стаж. Звичайно, одержувачі не зажирують, але й ота крапелинка зайвою не буде.
 Головне, чого прагнемо сьогодні –  миру. Чекаємо, віримо, сподіваємося!