Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 895

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету. В ході роботи члени виконкому розглянули 60 питань порядку денного, більшість питань стосуються забезпечення життєдіяльності міста. Ключовими були питання внесення змін до програм, пов’язаних з російсько-українською війною.

«Сьогодні вчергове вносимо зміни до програм національного опору, шефської допомоги військовим частинам, національно-патріотичного виховання і, як наслідок, внесли зміни до бюджету на 2022 рік. Зокрема, передбачаємо майже 2 млн грн для військових частин, які базуються на території міста, та виділяємо понад 1 млн грн на програму національного опору для придбання 300 одиниць форми, 300 пар взуття, головні убори для добровольчих формувань територіальної громади», - зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Також члени виконкому підтримали рішення щодо виділення 8 млн 100 тис. грн на придбання генераторів для різних комунальних підприємств, які будуть в матеріальному резерві. Це мобільні генератори різної потужності, від 5 кВт і до 130 кВт, які дадуть нам можливість забезпечувати електропостачання критичних об’єктів в опалювальний період, у випадку їх ураження.
На виконання робіт з упорядкування бомбосховищ, укриттів і захисних споруд у закладах освіти міста (дитячі садочки, школи, позашкільні навчальні заклади) передбачили 12 млн 700 тис. грн. Частина робіт уже виконана. Виділені сьогодні кошти дадуть можливість облаштувати укриття відповідно до вимог.
Завершили процес виділення одноразової матеріальної допомоги для членів добровольчих формувань територіальної громади. Сьогодні 60 членів ДФТГ отримали матеріальну допомогу на суму 200 тис. грн, а загалом виплачено одноразову матеріальну допомогу для 785 членів ДФТГ на суму понад 2,5 млн грн. Хмельницький став чи не єдиним містом, де передбачено таку допомогу.
Також одноразову матеріальну допомогу на лікування отримають 29 жителів міста на загальну суму 96 тис. грн, у тому числі і сім’ї загиблих.