Росіяни – неперевершені брехуни. Аби возвеличитися, залякати чи щось приховати, сплітають нісенітниці. Мовляв, у них є нечувана руйнівна ракета й от-от  з’явиться нова зброя, якій «аналогов нет». Тремти, світе! А ось брехня іншого розряду. Пам’ятаєте гордість орківського флоту, непотоплюваний, за їхніми словами, крейсер «Москва», який булькнув на дно Чорного моря після ракетної атаки наших вояків? Тоді знеславлена й принижена русня вигадала, що нібито матроси палили цигарки в недозволеному місці й від цього  вибухнули боєприпаси. Днями, після знищення складу боєприпасів у Бєлгородській області, очільник цього російського краю видав новий перл-пояснення:  спекотна погода спричинила  «ефект лінзи»  й боєприпаси самозайнялися.

Українці не зловтішаються, але їм приємно, що останнім часом  «ефект лінзи» спрацьовує і на Донбасі,  Херсонщині,  в Криму й навіть на території росії. Це говорить про те, що  почався докорінний злам у російсько-українській війні. Однак ворог ще дуже сильний і щоб його здолати,  потрібно ще більше сучасних озброєнь, а головне – негайно! Розуміючи ситуацію, наприкінці минулого тижня двадцять американських військових експертів, фахівців з національної безпеки та дипломатів закликали адміністрацію президента Байдена  надати Україні зброю великої дальності, зокрема ракети ATACMS. Вони впевнені, що за наявності необхідної зброї та економічної допомоги Україна може перемогти росію. До речі, вісімсот американських фірм-виробників зброї готові надати нашій державі до півтори тисячі її видів по ленд-лізу. Момент дуже сприятливий, і керівництво України має цим скористатися. Як  уміло скористалося  Кримською платформою – великим переговорним майданчиком з деокупації Криму. Перший її саміт відбувся в Києві торік. Тоді учасниками були представники 46 міжнародних організацій. А поза- вчора через війну відбувся онлайн-саміт Кримської платформи. Коло іноземних учасників (країн і організацій) розширилося до  шістдесяти, зокрема, додалося два континенти – Африка та Південна Америка. Участь в онлайн-засіданні серед інших взяли канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, генсек НАТО Єнс Столтенберг. А президент Польщі Анджей Дуда особисто приїхав на форум.
Глава нашої держави Володимир Зеленський у своїй промові на відкритті онлайн-саміту зазначив: «Крим чекає. Ми точно повернемося». Володимир Олександрович озвучив, які кроки буде здійснено для розквіту анексованого  півострова в економіці, соціальній сфері, оздоровленні екології після його звільнення від окупантів.  
У всіх виступах звучала незаперечна підтримка України в її праведній боротьбі з агресором. Учасники висловилися за  припинення війни й повернення  нашій державі Криму й інших територій. Вони також запевнили, що підтримуватимуть нас надалі.
Рашистський диктатор одержав ще одного ляпаса, але не зважає на те, що демократичний світ піднявся проти росії. Невже путін не розуміє, що програє? Чи розраховує на свою безвідмовну до цього часу політичну зброю – газ, ціна на який у Європі стрибнула до небес і вже складає 2900 доларів за тисячу кубометрів? Головний орка чекає, що взимку до нього приповзуть на колінах. Не діждеться!
Останніми днями  в Україні сталося чимало важливих подій. Так, у Києві пройшов форум «Захисники. Перекличка» у рамках п’ятого Міжнародного форуму «Там, де ми, – там Україна». У ньому взяли участь керівники держави, ветеранська та волонтерська спільнота. Відбулося своєрідне «звіряння годинників» держави та суспільства. Одна з ключових тез, яка лунала на форумі з уст більшості промовців: в умовах повномасштабного вторгнення  до боротьби з агресором так чи інакше долучається суспільство. І ця нова реальність докорінно змінила Україну, а військові, ветерани та волонтери стали найбільшою спільнотою в державі.
На форумі вперше було озвучено наші втрати на війні: полягло майже 9 тисяч воїнів. Нині Україну в Збройних силах та інших формуваннях захищає  близько мільйона чоловік.
  Бойові дії тривають на усіх фронтах. Ворог майже скрізь, крім Донбасу, зупинений, зазнає величезних втрат. За  даними Генштабу ЗСУ, понад 45 тисяч росіян загинуло.  Останнє соціологічне опитування показало, що 92 відсотки українців вірять у нашу перемогу.
Така надія і віра окрилюють, але хочеться, щоб це сталося поскоріше, і ми приступили до відбудови держави.  Європа, світ допоможуть підняти Україну з руїн. Наша держава постане зовсім іншою і  неодмінно буде повноправним членом європейської сім’ї.