Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 456

Хмари над путінським режимом ще більше згустилися після саміту Шанхайської організації співробітництва, що днями відбувся в Узбекистані. Перш ніж розповісти, який удар під дих одержали орки, зазначимо, що ця організація заснована росією та Китаєм на противагу Сполученим Штатам Америки в 2001 році і до неї зараз входить дев’ять країн із населенням майже 3,3 мільярда (на планеті — 8 мільярдів чоловік).

Керівник Китаю Сі Цзіньпін на саміті утримався від підтримки Росії в її війні проти України. Ще далі пішов Нарендра Моді — прем’єр-міністр Індії, близький друг путіна, який у двосторонній зустрічі з ним сказав, що «зараз не час для війни». Переляканий диктатор зрозумів, що від нього відвертаються найближчі партнери, міжнародна ізоляція посилюється, а судний день наближається. У відповідь він блеяв, що зробить усе, щоб якомога швидше припинити так звану спецоперацію, себто повномасштабну війну. При цьому звинуватив Україну, яка відмовляється від переговорів, бо заявила, що буде воювати, поки не вижене зі своєї землі всі російські війська.
За цією словесною машкарою стоїть підла, брехлива й безпощадна людина, яка попри запевнення все скоро скінчити, продовжує розбій на українській землі, наказує і далі нищити наші міста й села, вбивати ні в чому невинних мирних людей. Правда, зараз на фронті ситуація складається не на користь загарбників. Наші мужні воїни завдали їм поразки на Харківщині, громлять на Херсонщині, дають відсіч на Донбасі.
Орки після військових провалів почали лякати світ застосуванням ядерної зброї в Україні. Мовляв, це може статися тоді, коли Українській армії нададуть далекобійні ракети, новітні системи протиповітряної оборони, сучасні літаки. Захід не злякався. А керівники США, Великобританії прямо заявили, що буде відповідь тактичною ядерною зброєю, яка завдасть величезного удару по Росії. І кремлівські стратеги відступили.
Відчуваючи, що скоро може настати кінець військовій авантюрі через нездатність «второй в міре» армії перемогти, путін та його оточення вдаються до нової авантюри: вже у вересні хочуть провести фейкові референдуми про приєднання до росії  самопроголошених Донецької та Луганської народних республік. Кремлівські маріонетки в Херсоні теж мають намір провести подібне збіговисько. Очікувалося, що у вівторок 20 вересня Путін у зверненні до росіян мав сказати про псевдореферендум. Щось йому завадило зробити це того вечора. Хоча російські пропагандисти заявили на телебаченні, що просто час виступу переноситься. Нехай собі патякають і граються в референдуми! Україна за допомогою Заходу, який категорично не сприйняв незаконні наміри загарбників, визволятиме окуповані території крок за кроком.
Президент США Джо Байден, керівники інших демократичних держав закликають кремлівського карлика припинити кровопролитну війну, яка буде руйнівною й для самої росії, і навіть може призвести до її розпаду. Вони наголошують, що підтримуватимуть нашу державу стільки, скільки треба. А це вселяє віру й надію в українців. Найсвіжіші соціологічні опитування свідчать, що 97 відсотків наших співвітчизників переконані в перемозі Української армії.
Всі війни колись закінчуються. Скоро завершиться й ця. Отож вже зараз треба готуватися до відбудови держави. Спільна оцінка нашого уряду, Єврокомісії й Світового банку свідчить, що вартість відновлення України нині складає 349 мільярдів доларів і в міру продовження війни ця цифра зростатиме. Та нас не залишать у біді: багато країн, потужних світових компаній уже готові включитися у відбудову.
Але нам треба протриматися зараз, пережити тяжку зиму. Згідно із затвердженим урядом проєктом дербюджету на наступний рік його дефіцит складе 38 мільярдів доларів. США, Міжнародний валютний фонд і Євросоюз запевнили в допомозі й разом беруться виділити 30 мільярдів. Також підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо припинення виплат Україною за державним і гарантованим державою боргом із групою офіційних кредиторів держав великої сімки та Паризьким клубом. Це значно пом’якшить наслідки війни.
Велику ціну за руйнування України заплатить і агресор. Багато банків держав заморозили величезні суми російських коштів. Зараз відпрацьовується механізм, як ці гроші законно забрати на користь України.
Віримо, росія буде покарана, а наша держава воскресне з попелу, як той птах фенікс.