Потужний волонтерський рух розгорнули у Війтовецькій селищній територіальній громаді, на Волочищині, яка є членом Асоціації міст України в Хмельницькій області. З особливою турботою тут ставляться до вимушених переселенців, дбають про земляків, які воюють на фронті, задовольняють потреби Збройних сил України. Детальніше про це розповів голова Війтовецької селищної ради Ігор Степанюк.

— Із початку війни в нашій громаді розпочав роботу гуманітарний штаб при Війтовецькому центральному будинку культури. Очолила штаб Валентина Басій-Волошина, вчителька української мови та літератури Війтовецького ліцею, волонтер громадської організації «Підтримки інвалідів та учасників АТО — ІСТИНА ДОБРА». Волонтерською діяльністю вона займається ще з 2014 року, а тепер волонтерство набуло особливого розмаху.
Нам пощастило, що на території Війтовецької громади багато добрих, сердечних та відкритих людей, що роблять усе, щоб допомогти воїнам. Пані Валентина організувала роботу з пошиття аптечок для захисників та інших речей. Систематично надсилаємо все необхідне на фронт, — продовжує керівник громади. — Зокрема, відвантажили 60 тонн гуманітарної допомоги для ЗСУ. Це — городина, випічка, консервація, тушонки, крупи, цукор, борошно. Доставляли вантаж до населених пунктів Миколаївської, Київської, Харківської, Запорізької, Донецької, інших областей, для військових шпиталів, для потреб переселенців нашої області. У громаді пошили, наповнили медикаментами та відправили для військових, наших земляків, 655 аптечок. Крім того, пошили 70 комплектів чоловічої білизни, 75 балаклав, виготовили 500 пар устілок,
50 подушок для спальників, ноші для поранених. Виготовили також каркаси та сформували 60 штук шин двох розмірів під переломи кінцівок, усі передали Житомирському шпиталю.
Передали ЗСУ 75 футболок, 50 комплектів спідньої білизни, 150 штук шкарпеток, 4 комплекти військової форми. Жителі громади сплели для ЗСУ чималу кількість маскувальних сіток різного розміру, а ще придбали для бійців два ноутбуки на загальну суму майже 27 тисяч гривень.
  Для потреб ЗСУ за благодійні кошти працівників селищної ради та КП «Громадське» і КЗ «ЦПНСД» було придбано дизельний генератор вартістю 45000 гривень, а також передали кошти на тепловізори в розмірі — 30000 гривень. Заклади освіти громади постійно виготовляють для ЗСУ солодку випічку, хліб, м’ясні консерви. Намагаємось оперативно виконувати прохання військових, адже розуміємо, що лише завдяки їм можемо працювати, тож зобов’язані підставляти плече допомоги там, де це потрібно, — наголошує Ігор Степанюк.
  Опікуються у Війтовецькій громаді й вимушеними переселенцями. В закладах дошкільної освіти тимчасово зупинялися майже 800 осіб, для яких були створені належні умови проживання. Нині у приватних секторах громади проживає 380 осіб, які забезпечені усім необхідним — продуктами харчування, одягом, іншим.
— Українці — нація нескорених. Це щодня доводять наші мужні воїни. Це підтверджуємо і в тилу. Ні, ми не стомилися! І зупинятися в допомозі зарано! Всі працюємо для Перемоги! — підсумував селищний голова.