Скаженіючи від люті через невдачі на фронті й принизливе ураження надважливого для росії Кримського мосту, мстивий путін дав наказ почати масований  обстріл українських міст у різних регіонах. Лише за один день, 10 жовтня, безжальні орки-варвари випустили  84 ракети та здійснили 24 атаки безпілотниками. І хоча наша протиповітряна оборона збила більше половини ракет, та все ж завдано чималих руйнувань, особливо — на об’єктах енергетичного сектору в столиці  та областях. Загинуло й поранено багато людей.

Світова спільнота й навіть прихильні до росії її стратегічні економічні партнери Китай та Індія  засудила цей терор. А країни «Великої сімки» провели термінову зустріч. Президент  Володимир Зеленський у своєму відеозверненні до  її учасників запропонував  «формулу миру» - заходи, які, на його думку, позбавлять путіна шансів досягти цілей в Україні. «І зараз, реагуючи на російський терор, на псевдореферендуми і спробу анексії нашої території, ми можемо застосувати «формулу миру» так, щоб у держави-терориста не залишилося жодного шансу», - зазначив Президент.
Першим пунктом у ній  він назвав «повітряний щит» для України, наголосивши, що коли наша держава буде мати достатньо сучасних систем протиповітряної оборони, ключовий елемент російського терору — ракетні удари — перестануть працювати. Наступним пунктом Зеленський назвав відновлення територіальної цілісності України та покарання рф за агресію. Він також закликав визнати, що з путіним  уже немає про що розмовляти й сподіватися, що він буде виконувати якісь домовленості.  Зеленський звернув увагу на ситуацію з Білоруссю, яку рф вже перетворила на плацдарм для війни проти України, і зараз намагається повноцінно втягнути у війну на своєму боці. У виступі  наголошувалося, що Україна не планувала і не планує ніяких військових заходів проти Білорусі, але щоб не дати Лукашенку здійснити якусь провокацію, пропонує розмістити на кордоні міжнародну моніторингову місію. Наприкінці Зеленський сказав, що зараз війна вийшла на вирішальний етап і дуже важливо не піддаватися на всі інструменти шантажу, які задіє кремль.
Чи  відступить демократичний світ після чергових погроз і залякувань застосувати ядерну зброєю? Однозначно — ні! Як стало відомо, Сполучені Штати Америки офіційно попередили кремлівську верхівку про те, що якщо вона після провалу на фронті накаже військовим застосувати тактичну ядерну зброю в Україні, то російська армія буде вщент розбита іншими засобами ураження.   Московський карлик на роздоріжжі, але  не думає припиняти    кровопролитну загарбницьку війну. Бойові дії точаться на всіх фронтах. Наша армія тисне ворога на півдні. Днями звільнено  ще п’ять населених пунктів на Херсонщині. Йде наступ на схід від річки Оскіл у напрямку Луганської області. А на Донеччині українці успішно відбивають атаки ворога.
Така звитяга підштовхує партнерів до ще більшої допомоги. Позавчора Німеччина надала одну батарею зенітного ракетного комплексу IRIS–T — одного з найкращого в світі. Ще чотири батареї ракетної системи NASAMS поставляють американці. А для ефективної протиракетної оборони нам потрібно по одній батареї на область.
Днями Володимир Зеленський провів плідну розмову з президентом США Джо Байденом саме про посилення нашої протиповітряної оборони.
Варто зазначити, що особливо активізувалися останнім часом німецькі партнери. Концерн із ФРН домовився з урядом Чехії про постачання Україні чеської військової техніки в рамках програми «кругового обміну».  Угодою передбачено, що Чехія передасть нам отримані в Німеччині танки Leopard 2а4 та броньовані машини чеської сторони.
Немає сумніву, що по ленд-лізу ми одержимо й сучасні бойові літаки. Поразка росії — не за горами, якщо партнери й надалі надаватимуть нам всебічну допомогу.
Насамкінець кілька важливих  і обнадійливих новин. Позавчора Держсекретар США Ентоні Блінкен і заступниця Державного секретаря з політичних питань Вікторія Нуланд говорили на віртуальних зустрічах з дипломатичним корпусом, який представляє понад сто країн, щоб закликати їх підтримати резолюцію ООН, яка засуджує спробу анексії росією українських територій. Мова йде про те, щоб колективно сказати «ні» спробі вкрасти землю за допомогою застосування сили.  Безсумнівно, світова спільнота нас підтримає, як і підтримала  на Генеральній асамблеї ООН більшістю голосів на початку  російської агресії, засудивши вторгнення московитів в Україну.  
Євросоюз виділив Україні ще два мільярди євро на соціальну та інші важливі сфери. Днями ЄС буде надано й суттєву допомогу нашим Збройним силам.
Вистоїмо, не скоримося російській орді, виженемо орків з нашої багатостраждальної землі. А тоді відкриємо нову сторінку в нашій історії — сторінку відбудованої та процвітаючої України.