Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 575

 

«Провів засідання голів громад-членів Асоціації міст України в Хмельницькій області для 42 учасників: голови міських, селищних, сільських рад, їх заступники тощо.

    Говорили, насамперед, про осінньо-зимовий період, виклики опалювального сезону, забезпечення функціонування критичної інфраструктури населених пунктів за умов надзвичайних ситуацій, ракетних обстрілів і так далі.
    Формуємо низку пропозицій в інтересах усіх громад в ході бюджетного процесу – 2023.
    Також обговорили реформу соціального захисту населення - передачу повноважень по пільгах і субсидіях з місцевого самоврядування до для пенсійного фонду.
    Найперше щиро дякую представникам усіх міст, що запропонували свою допомогу в ліквідації нещодавніх обстрілів критичної інфраструктури Хмельницького. Ми готові допомагати один одному, якщо буде необхідність. Збираємо інформацію про те, що є кожній громаді: техніка, генератори, пункти обігріву, матеріали для оперативного ремонту, відновлення та інше. Це дозволить координувати допомогу та виручати один одного у кризових ситуаціях.
    Говорили також про забезпечення вимушених переселенців, які оселилися у громадах, де немає газу, дровами, можливість закупівлі за пільговими цінами паливних брикетів для закладів освіти громад.
    Внесли також свої пропозиції щодо нового законодавства про службу в органах місцевого самоврядування.
    Проговорили пропозиції підтримки наших військових та гуманітарну допомогу для звільнених українських міст! Сила в громадах! Спільними зусиллями!
    Працюємо далі!», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.