Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 409

У москві терміново облаштовують бомбосховища. Стверджують, що Україна планує підірвати греблю Каховської ГЕС, а також звучать маразматичні звинувачення, що українці хочуть підірвати «брудну бомбу». Так називають зброю, що поєднує в собі радіоактивний матеріал із звичайною вибухівкою. Міністр оборони росії сергій шойгу обдзвонив своїм колегам із країнНАТО, щоб і їм напустити туман обману. «Якщо росія телефонує і каже, що Україна нібито щось готує, це означає одне: росія все це вже підготувала… Я вважаю, що зараз світ має реагувати максимально жорстко», — зазначив Президент Зеленський.

 Зрозуміло, що Україна ніяк не зможе підірвати величезну греблю контрольованої рашистами Каховської ГЕС, — це технічно неможливо. Тим паче, не можна зробити це таємно від своїх західних союзників, які відвернуться після такої рукотворної гуманітарної катастрофи. А ось російські сапери, користуючись тим, що гребля в руках російської армії, можуть здійснити підрив, аби обрушити стіну дніпровської води на українські війська, що наступають на Каховку та Херсон. Дзвінки шойгу західним колегам із заявою про «брудну бомбу» є індикатором того, що справи їхні кепські, тож бодай у такий спосіб москальня намагається нейтралізувати допомогу Україні та відсунути момент поразки, яка наближається до росії.
Коли ж наші військові побачили на збитих російських вертольотах українські авіадвигуни, «слід» привів до запорізького підприємства «Мотор Січ». СБУ затримала президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та начальника зовнішньо-економічної діяльності підприємства, підозрюючи їх у «колабораційній діяльності» та «пособництві державі-агресору». Керівник Запорізького центру розслідувань Сергій Сидоров розповів, що згідно з його дослідженням, із 2014 року компанія «Мотор Січ» продала авіадеталей для російського авіаремонтного заводу, який обслуговує військово-промисловий комплекс росії, на суму 400 мільйонів гривень. І зазначив: «Через одноденну фірму у рф створили спільну фірму, власником якої є Богуслаєв особисто. Тобто він через одну ланку володіє трьома фірмами, які здійснили тендер у росії на 400 мільйонів гривень. З них майже половина — це силовий сегмент». А «Українська правда» пише, що вже з 2000 року В. Богуслаєв має паспорт громадянина росії. Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк допустив можливий обмін заарештованого президента підприємства «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва на українських військових.
Через поразки на фронті рашисти прагнуть створити максимум проблем у постачанні допомоги військовим, а також, щоб зломити моральний дух цивільного населення. Ворог руйнує інфраструктуру, аби тил не міг нормально функціонувати і, відповідно, забезпечувати армію. Вранці 22 жовтня війська рф знову вдарила по об’єктах критичної інфраструктури понад 12 областей, у тому числі й Хмельниччини. На сьогодні росія завдала майже 300 ударів по енергосистемі України. Понад 30 відсотків українських електростанцій зруйновані. «Укренерго» просить споживачів заощаджувати електроенергію впродовж всього дня, особливо в пікові години — з 6 по 11 годину, а також із 17 до 23-ої. У складний для країни час зменшення споживання електроенергії — це економія вугілля, яке взимку спалюватимуть теплові електростанції для виробництва електрики. Після тимчасової втрати Запорізької АЕС це питання стало ще більш актуальним. Зменшення споживання на енергоносіїв зберігає систему від перевантаження і дозволяє енергетикам прискорити її відновлення. Якщо цього не робити, багато користувачів довше залишатимуться без світла.
Чорно-гниле нутро рашистів проявляється й у пропагандистському патяканні. На телеканалі Russia Today, який веде програми різними мовами, директор з мовлення російськомовної версії антон красовський у розмові з письменником сергієм лук’яненком пропонує топити українських дітей, які вважають, що територія України окупована росією. Або ж — забивати дітей у «смерекову хату» в Карпатах і спалювати. Також він заявив, що України «взагалі не повинно існувати». лук’яненко іронічно зауважив, що Україна має існувати, тому що там «залишається велика кількість людей, з якими не хотілося б жити в одній державі». «Ну, розстріляємо», — відповів ведучий. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни світу заборонити Russia Today. «Ось на чий бік ви стаєте, якщо дозволяєте RT працювати в ваших країнах. Агресивне підбурювання до геноциду не має нічого спільного зі свободою слова…». Після повномасштабного вторгнення RT було заборонено в країнах ЄС, Канаді, його підрозділ у США припинив роботу. Але досі ведеться мовлення арабською, іспанською мовами. Коли 10 жовтня рашисти завдавали масованих ударів по цивільних об’єктах в Україні, вбили не менше двох десятків людей, Красовський — чорт у людській подобі, виклав відео, як танцює на балконі, радіючи цьому. Керівниця телеканалу Russia Today маргарита симоньян показово  вигнала красовського з роботи. Та це аж ніяк не означає, що вона та її підлеглі сповідують інші погляди. Просто на людях надягають штивні костюми й маски цивілізованих. Вона назвала слова красовського «дикими та огидними», а те, що він це сказав — «тимчасовим божевіллям».  симоньян лукавить, причому цинічно і безсоромно. RT упродовж десятків років тільки тим і займався, що транслював (і продовжує це робити) нацистські ідеї кремлівського карлика, російських ксенофобів і шовіністів. Вони — і симоньян, і красовський, і соловйов зі своїм «помьотом», — цілком заслужено сидітимуть колись на перших лавах міжнародного трибуналу, бо «гламур» маргарити симоньян аж ніяк не відрізняється від брутального сленгу її підлеглого. Це убивці — у профіль і анфас.
Якою б високою не була ціна перемоги, українці готові платити, бо йдеться про виживання і майбутнє не лише країни, але й «живих, мертвих та ненароджених», як сказав великий пророк Тарас Шевченко. І як би не прагнули покидьки посіяти страх, зневіру, примусити українців панікувати, їм це не вдасться. Всенародний біль від втрат, руйнувань не залякує людей, а повниться все більшим гнівом і ненавистю до ворогів.