Тремти, «велика» расєя, бо вже не за горами твоя неминуча поразка в повномасштабній війні в Україні й занепад економіки. А відтак варварський оркостан  чекає перетворення в другорядного  гравця на міжнародній арені. Звідки така впевненість і віра в крах  ненависного нам ворога?  Підстав – багато.

Головний аргумент – постійне посилення Української армії найсучаснішим озброєнням, яке й не снилося росіянам з їхніми «аналогов нєт». Майже за дев’ять місяців бойових дій світ побачив, що наші вояки не тільки мужньо захищаються, а й виганяють знавіснілу орду з рідної землі. Ось днями звільнили єдиний захоплений обласний центр – Херсон – і просуваються далі на південь. На Луганщині бої точаться вже поблизу окупованих  міст Рубіжного й Кремінної. Важке протистояння точиться на Донеччині. Зокрема, ворог стягує сили для захисту Маріуполя. На думку колишнього командувача Сухопутних сил США в Європі генерала Бен Годжеса  до кінця цього року наші воїни вийдуть на кордони, що були до 24 лютого, тобто початку повномасштабного вторгнення рашистів в Україну.
  Як відомо, воюють не тільки зброєю, а й з допомогою дипломатії. І тут українські успіхи теж незаперечні. Зупинимося на останніх з них у хронологічному порядку. Минулого місяця Генасамблея ООН переважною більшістю засудила «референдуми», проведені росіянами на тимчасово окупованих територіях України. Вкрадені орками землі з допомогою сили й маніпуляцій демократичний світ  зажадав повернути Україні.
  Днями Генасамблея ООН на спеціальній сесії ухвалила резолюцію, в якій міститься заклик до росії відшкодувати збитки, завдані повномасштабною агресією. Резолюція рекомендує членам ООН у співпраці з Україною створити міжнародний реєстр збитків для фіксації доказів скоєного і одержання компенсації. У Кремлі заґвалтували, мовляв, це грабунок серед білого дня й  нічого не будуть платити. Так, заступник голови ради безпеки рф дмитро  медведєв у властивій йому цинічній і брутальній формі пригрозив Заходу вилученням у свою чергу активів іноземних приватних інвесторів у росії. Знають, чого репетують, скаженіють: раніш США, країни ЄС, Великобританія та Японія арештували 300 мільярдів доларів російських валютних резервів. Щоб їх забрати, треба виробити чіткий і законний механізм. Над цим і працюватимуть зараз юристи, фінансисти й дипломати.
  Не відвертиться расєюшка!
  А тепер про найважливішу подію тижня – дводенний саміт «Групи двадцяти» в Індонезії, куди з’їхалися керівники впливових країн, аби обговорити світовий порядок, виклики економіки й інші нагальні проблеми. Головний російський орка путін злякався очікуваної критики й не прилетів на форум, а послав для биття міністра закордонних справ сергія лаврова. Той у своєму виступі блеяв відомі російські наративи про готовність до миру, підступність Заходу. Зрештою – достроково покинув саміт.
Із яскравою промовою по відеозв’язку виступив Президент України Володимир Зеленський, якому відвели найбільше часу. Він закликав не вірити вдаваній готовності рф до перемовин для завершення війни та пояснив, чому Україна не може піти на них зараз. «Якщо росія каже, що хоче закінчити  цю війну – хай доведе це діями. Очевидно, що словам росії довіряти неможливо. Не буде ніяких «Мінськ-3», які росія порушить одразу ж після укладення. Якщо ж відповідних дій для відновлення миру не буде, це означає, що росія просто хоче вкотре обманути всіх вас і заморозити війну якраз тоді, коли її поразки стали відчутними. Ми не дамо росії перечекати, наростити сили і розпочати нову серію терору і глобальної дестабілізації», – зазначив Володимир Олександрович.
Звичайно, на саміті була порушена й болюча проблема – забезпечення продовольством бідних країн. До речі, прогнозується, що саме в ці дні чисельність населення світу перетне восьмимільярдну позначку. Президент України запевнив учасників зібрання, що наша держава, яка з серпня цього року вже експортувала понад десять мільйонів тонн продовольства, готова й пропонує партнерам розширити експортну зернову ініціативу, зокрема на порти «Миколаїв» та «Ольвія» в Миколаївській області.
Саміт,  якого ми так тривожно чекали, адже в росії є чимало прихильників, завершився прийняттям спільної заяви «Групи двадцяти». В тексті зазначається, що «більшість країн- членів рішуче засуджують війну в Україні та наголошують, що вона спричиняє величезні страждання та погіршує існуючі проблеми у глобальній економіці, але є і пасаж про «відмінність поглядів щодо ситуації та санкцій».
Попри це росія зазнала чергового удару. Невже путін не розуміє, що в його тунелі немає світла?