Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 358

   

«Відбулася позачергова сесія міської ради. Розглянули 40 питань порядку денного.

    Внесли зміни до програм, пов’язаних із підтримкою військових, внесли зміни до бюджету 2022 року, передбачивши ще 12,8 млн грн на потреби військових, зокрема, придбання 30 квадрокоптерів, генераторів, ремонт транспорту, капремонт приміщень військового госпіталю. Загалом на підтримку військових і родин Героїв ми виділили вже 97,5 млн грн.
    Передбачили кошти на наші комунальні підприємства на зимовий період. Найбільша сума – 20 млн грн на КП «Теплокомуненерго» (загалом 104 млн грн) та 7,6 млн грн для «Хмельницькводоканалу».
    Виділили майже 9 млн грн на придбання генераторів для закладів освіти та соцсфери, молоді і спорту. Ще раніше 24,5 млн грн виділили на придбання генераторів для житлово-комунальної і соцсфери. Окремо закуповували генератори для медзакладів. Окремо ще 150 генераторів придбано за кошти муніципальних управляючих компаній для розміщення в дворах багатоповерхівок.
    Профінансували заходи з енергозбереження – 16,3 млн грн на заміну вікон в садочках, школах, закладах профтехосвіти і позашкілля. Зможемо замінити 90% вікон на енергозберігаючі, заощадимо ресурси та покращимо умови для наших дітей.
    Передбачили кошти на проєктно-кошторисну документацію для підведення комунікацій до ділянки, де ми плануємо будувати житло для 6500 внутрішньо переміщених осіб за грантові кошти від НЕФКО.
    Знову проголосували за надання матеріальної допомоги ще 22 родинам полонених та безвісти пропавших, по 50 тис. грн кожній. Разом це вже 34 родини. Маємо ще кілька заяв. Обовязково допоможемо.
    Продовжили дію низки програм, зокрема і «Розумне довкілля», пов’язана з будівництвом сміттєпереробного комплексу та реконструкцією сміттєзвалища. Проєкт цей продовжується, хоча трохи на паузі через війну. Внесли також змін до діючих інвестиційних програм комунальних підприємств у зв’язку з тим, що робіт зробили більше, ніж планували», - зазначив міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.