Тривають важкі бої на Бахмутському напрямку. Путін недноразово ставив завдання захопити Бухмут і загалом Донецьку область, але не вдається, і ці терміни раз у раз зміщуються. Місто стало психологічним «пунктиком» кремлівського диктатора, і він продовжує повторювати росіянам, що цілі та завдання «спецоперації» будуть реалізовані. Але ЗСУ, як і раніше, ведуть там маневрену оборону. К

рім того, вдалося спростувати міф про потужність російської системи ППО, про те, що територія рф повністю захищена. Ударів завдали по аеродромах «Енгельс-2» у Саратовській області, «Дягілево» під Рязанню, де розташовані стратегічні бомбардувальники, які обстрілюють Україну крилатими ракетами. Були уражені потужні ракетоносці, які можна використовувати і як носії ядерного озброєння. Цей факт підірвав військово-політичний престиж росії. А ще звільнення Херсону дозволило більш ефективно бити в тил російської армії, яка окупувала українські землі. Днями точні удари зафіксовано в Мелітополі, що в Запорізькій області, у Кадіївці на Луганщині. Недавня атака ЗСУ на Мелітополь свідчить про важливість використання зброї великої дальності.
На тлі поразок на фронті, невдалих спроб занурити країну в темряву та голод російські терористи вирішили атакувати на інформаційному фронті. Їхня мета – перекласти відповідальність з москви на Київ за труднощі, з якими стикаються українці через відсутність електрики, води, тепла. Фейки про те, що українці сидять без електрики, бо її продають за кордон, що для захисту інфраструктури від російських атак нічого не робиться, що енергетикам не допомагають долати наслідки руйнувань і подібні – це бажання ворога посіяти недовіру до української влади, паніку, зламати дух українців. Насправді ж від 10 жовтня, коли росіяни почали масово атакувати енергетичну інфраструктуру, на зовнішні ринки не був проданий жоден кіловат. Після кожного обстрілу країна втрачає унікальне обладнання, необхідне для відновлення енергосистеми, а на виготовлення нового потрібні місяці. Та значна проєктна потужність української енергосистеми й щоденна героїчна робота енергетиків із відновлення пошкоджених об’єктів не дозволять росіянам влаштувати апокаліптичний сценарій в усій країні.
У міру того, як з’являється все більше доказів про зрадників серед духовенства, зростають громадські настрої щодо заборони УПЦ московського патріархату. Бучацький священик УПЦ мп микола євтушенко співпрацював з росіянами, пропонуючи благословення та закликаючи своїх парафіян вітати війська загарбників. Тож коли, відійшовши з Бучі, москальня залишила 458 тіл, переважно цивільних, дітей, які стали жертвами вбивств, зґвалтувань, знущань, — у цих звірствах «благословення» попа євтушенка.  А олександр бойко з села Дептівка на Сумщині супроводжував росіян на своїй машині, виголошуючи проповідь: «Ми повинні любити росію. Без росії ми ніщо». Настоятеля Лисичанського Свято-Троїцького храму УПЦ мп андрія павленка, який здавав рашистам інформацію про дислокацію ЗСУ на Луганщині, був посіпакою «руського міра», засудили до 12 років позбавлення волі. Понад 30 священників – представників московського патріархату перебувають під слідством.
Петиція із закликом заборонити УПЦ минулого тижня набрала 25 тисяч підписів, необхідних для того, щоб її офіційно передали Президенту Зеленському. Розмови про заборону УПЦ викликали лють у кремлі. дмитро пєсков, речник путіна, звинуватив Київ у розв’язані «війни з російською православною церквою». Дивне висловлювання, адже УПЦ запевняє, що більше не пов’язана зі своєю материнською церквою в москві. І все ж під час рейдів у Києво-Печерській лаврі були знайдені матеріали, що вказують на те, що УПЦ підтримує зв’язки з російською православною церквою протягом всієї війни, а окремі священнослужителі Лаври прославляли росію під час богослужінь. Росія використовує УПЦ у підривній гібридній війні і як агентів російських спецслужб. В одному зі щоденних вечірніх звернень Володимир Зеленський заявив, що працює над законодавством, щоб захистити «духовну незалежність» країни та унеможливити діяльність релігійних організацій, пов’язаних з центром впливу в росії.
Тим часом 1,3 мільйона людей почали вивчати українську мову. Навіть в Аргентині, Японії, В’єтнамі українська набуває популярності. У Великій Британії, Німеччині, Чехії, Польщі, Ірландії вивчають її на знак солідарності. Соціологи запевняють, що з початку повномасштабної війни 57 відсотків громадян нашої країни стали більше спілкуватися українською, або перейшли на українську. Мова – також  потужна зброя проти ненависного ворога.