Десять місяців палахкотить у нашій державі повномасштабна війна, розв’язана кремлівськими свинособаками. Наші доблесні воїни дають гідну відсіч росіянам, яких вже поклали на полі бою майже 104 тисячі. Головний орка путін не зважає на великі втрати й кидає на вірну загибель нові полчища. Що рашисти за продовження війни, свідчить недавня колегія міноборони рф. «Видатний» стратег міністр шойгу патякав про необхідність структурних змін в армії й виклав бачення військових, як це зробити. Він також запропонував збільшити чисельність збройних сил на 350 тисяч і таким чином довести їх до півтора мільйона осіб. Бункерний дід путін погодився.

То як після цього вірити його словам, що не хоче розкручувати маховик війни й готовий сідати за стіл переговорів, традиційно звинувативши при цьому Україну в небажанні домовлятися? Карлика-брехуна давно розкусили. «Заяви росії про готовність до переговорів не підкріплюються реальним бажанням досягти миру. Переговори – лише спроба виграти час і підготуватися до нової атаки», – переконаний Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
Справді, це так. Знавіснілий ворог прагне крові, прагне поставити Україну на коліна. Найгарячіші бої точаться на Донбасі, особливо біля Бахмута, який російський фюрер наказав захопити до нового року. Безжальні орки, зазнаючи поразок на фронті, мстяться мирному населенню. Постійно тривають артилерійські обстріли міст і сіл Херсонщини, Харківщини, Дніпровщини, Сумщини. А ракетні удари завдаються по всіх регіонах України.
Оскільки війна вступила в новий етап, очільника нашої держави Володимира Зеленського запросили до США. У Білому домі відбулися переговори з президентом Джо Байденом, який оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги на 1,8 мільярда доларів. Вашингтон вперше виділяє нашій армії батарею системи протиповітряної оборони Patriot, що має великі бойові можливості й може знищувати балістичні та крилаті ракети, літаки на великій відстані. Американці розробили спеціальний план з прискореного розгортання в Україні цього зенітно-ракетного комплексу менш ніж за шість місяців, хоча зазвичай підготовка військових до його використання триває майже рік. У Повітряних силах ЗСУ кажуть, що можуть освоїти й за кілька місяців, адже німецьку систему ППО IRIS-T і норвезький зенітно-ракетний комплекс NASAMS опанували за кілька тижнів.
Та повернімося до закордонного візиту Володимира Зеленського. Після зустрічі з Джо Байденом він виступив у Конгресі з блискучою, глибоко людяною промовою, яка справила справжній фурор, двадцять один раз переривалася оплесками й ще більше прихилила законодавців та американців до України. Глава нашої держави подякував американському народу, Президенту та Конгресу за таку необхідну підтримку, а також висловив сподівання на продовження співпраці для наближення нашої перемоги. До речі, Конгрес США схвалив виділення для України в наступному році майже 45 мільярдів доларів.
Країни «Великої сімки», Європейський Союз, Міжнародний валютний фонд, Світовий банк уже зголосилися виділити нам понад 32 мільярди доларів у наступному році. Додаткову бюджетну підтримку готують Японія, Нідерланди. Україна має від міжнародних партнерів заявленої допомоги для поруйнованої енергетичної сфери майже на 1,5 мільярда доларів.
Після підтримки демократичного світу в українців ще більше зміцнилися надія і віра в перемогу над ненависним ворогом і в світле майбутнє рідної держави. Зі свого боку ми своєю стійкістю, жертовністю у війні не даємо пожадливому російському агресору силою нав’язати новий світопорядок і поневолити народи. А ще Українська держава дбає про продовольчу безпеку десятків країн. Від моменту запуску Чорноморської зернової ініціативи Україна експортувала понад п'ятнадцять мільйонів тонн продовольства. Крім того, Президент Зеленський 26 листопада, в День пам’яті голодоморів оголосив про початок програми «Зерно України» саме для найбідніших країн Азії та Африки.
Звичайно, нас, українців, болить зараз найбільше війна. Щоб вона припинилася якнайскоріше, Україна планує на майданчику ООН провести в лютому наступного року саміт щодо формули миру. Це найкраще місце, адже наші дипломати хочуть залучити понад 140 країн. Нагадаємо, що формула миру була представлена Володимиром Зеленським на саміті в Індонезії в листопаді цього року. Вона складається з десяти пунктів і передусім передбачає відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, компенсацію за збитки.
Переконаний, держави світу підтримають формулу миру, допоможуть припинити кровопролиття на українській землі й поставити на місце російську орду.