Ще не вщухли остаточно емоції, викликані скандалом навколо можливої закупівлі Міністерством оборони України продуктів харчування для військових за завищеними цінами, як ось — черговий скандал. Цього разу головна дійова особа — Микола Тищенко, нардеп від «Слуги народу». Народний обранець перебував у Таїланді. Як пояснив сам, з важливою місією — для обговорення питань покращення взаємодії з представниками української громади в Королівстві Таїланд. Однак, за словами Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, народному депутату офіційне відрядження до Таїланду ніхто не видавав.

Варто зазначити, що реакція на цю поїздку нардепа була досить оперативною. Майже блискавичною: Миколу Тищенка виключили з лав партії та фракції «Слуга народу».
До речі, з 29 січня 2023 року почала діяти Постанова Кабміну «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України». Відтепер державні службовці мають право виїжджати за кордон лише на підставі службового відрядження. І з поважної причини, як-от для переговорів, лікування, перевезення неповнолітніх дітей тощо. Про відпочинок на теплих морях чиновникам доведеться забути. Натомість згадати і відчути, що в нас у країні триває жорстока війна.
А війна ж, як стверджують фахівці, набуває затяжного характеру. Ось і Президент Володимир Зеленський сказав: «росія сподівається затягнути війну, виснажувати наші сили. Отже, ми маємо зробити час нашою зброєю. Маємо пришвидшувати події. Пришвидшувати постачання й відкриття нових потрібних збройних опцій для України». Він наголосив, що швидкість постачання зброї від наших партнерів була й буде одним з ключових чинників у цій війні.
В інтерв’ю Sky News Зеленський зауважив, що нам потрібно 300 чи 500 танків, щоб вести наступ на нашій території: «Іноді поставка зброї триває місяцями, розумієте? Я нікого не звинувачую, але …відчуття полегшення прийде лише після того, як зброя, яку нам надають наші партнери, вже буде використовуватися нашою армією».
Збройним силам України важка зброя потрібна, як повітря. І ось нарешті: нам дають 321 танк. Після того, як Німеччина після довгих роздумів таки погодилася виділити 14 своїх Leopard 2 і дала дозвіл іншим країнам на їхній реекспорт. Першою ж про передачу Україні танків Leopard 2 оголосила Польща. Згодом про передачу бойових танків повідомили Іспанія, Португалія, Канада, Норвегія та інші країни.
А 25 січня стало відомо, що США надішле до України 31 танк Abrams. Будуть проведені відповідні навчання для українських військових.
  Наші захисники уже нині проходять навчання в різних країнах-членах НАТО, опановуючи західну техніку. Питання лише в одному — коли та техніка нарешті прибуде в Україну?
Видання The Wall Street Journal пише, що рішення різко збільшити військову допомогу Україні викликане занепокоєнням у деяких державах, що у тривалій війні на виснаження час може бути на боці росії. Саме тому Україні потрібно ще більше західної зброї найближчим часом.
Буквально кілька днів тому видання Вloomberg  повідомило, що росія планує новий наступ, який може  початися у лютому-березні.
Секретар РНБО Олексій  Данілов  зазначив, що росіяни готують нову хвилю наступу до 24 лютого: «вони вважають, що до річниці (початку війни — ред.) повинні мати якісь досягнення». Для цього вони розвідують оборонні можливості України. Олексій Данілов запевнив: «Ми розуміємо загрози та виклики, які є перед нашою країною. Ми до цього дуже потужно готуємося».
У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України теж попередили, що наступні два місяці — лютий та березень — будуть дуже важкими.
Тим часом колишній прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон на пресконференції з послом Оксаною Маркаровою в Українському домі у Вашингтоні заявив, що західним союзникам потрібно якнайшвидше надати Україні всю необхідну зброю для перемоги у війні з росією вже цього року.
«Щоразу, коли ми говорили, що не маємо надавати певний тип зброї через ризик ескалації, досвід показав, що це була помилка... Ще зовсім недавно казали, що про танки не треба й думати, а зараз ми даємо танки. Отже, мій головний аргумент: продовжуймо обговорення. Але не зволікаймо», — сказав Борис Джонсон.
Міністр оборони України Олексій Рєзніков зазначає, що ситуація на сході нашої країни є складною, але контролюється ЗСУ. А для успішної боротьби з агресором нам необхідні винищувачі, інші бойові літаки, далекобійні ракети. Він має надію на позитивні рішення західних партнерів.
«Для мене все, що неможливо сьогодні, буде можливим завтра», — сказав міністр, нагадавши про ППО та далекобійну артилерію.