Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 437

Делегація з Хмельниччини з робочою поїздкою перебувала у Республіці Польща. Під час візиту ввідвідала парламент Республіки Польща та поспілкувалася з депутатом Польського Сейму, щодо євроінтеграції України. Крім того, відбулося підписання протоколу наміру про співпрацю між Смотрицькою територіальною громадою та гміною Шемуд.

За словами голови Смотрицької тергромади Ігора Ялоха це дає можливість вийти громаді на міжнародний рівень: «Співпраця буде відбуватись у галузях освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та туризму для реалізації спільних проєктів розвитку громади. Обговорили питання щодо виділення допомоги для внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток у нашій громаді. Мали можливість поспілкуватись з консулом України в Гданську та Старостою Вейхерового району».
Також за рекомендацією керівника Кам’янець-Подільського районного управління ГУ ДСНС України Віталія Мельника делегати обмінялися досвідом щодо роботи добровільних пожежно-рятувальних частин Польщі для забезпечення пожежної безпеки на території громади.