Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 278

Тисячі російських наступів, сотні ракетних обстрілів — ворог продовжує завдавати ударів і на передовій, і по цивільних об’єктах. Війна триває, а тому потреба у зброї, амуніції, генераторах, медичних засобах залишається актуальною.

Забезпечення вкрай необхідними речами захисників і рятувальників, а також безперебійна робота критичної інфраструктури — одне з головних завдань спільного проєкту групи міжпарламентських зв’язків України та Польщі. Спілкуючись із польськими колегами, наша землячка — народна депутатка України Олена Копанчук аргументувала їм важливість безперебійної роботи ремонтних баз, забезпечення військових частин потужними генераторами, а також засобами захисту рятувальників. І завдяки цій плідній роботі польська влада надіслала понад 100 тонн допомоги: потужні генератори, засоби захисту та взуття для рятувальників, шоломи, мікрофонні гарнітури, радіотелефони, теплі ковдри, тактичні аптечки, медикаменти.
Низка критичних та комунальних об’єктів, прикордонники вже отримали допомогу. Також потужним генератором забезпечили ремонтну базу Шепетівщини. А решту допомоги відправлять до лікарень і шкіл. Амуніцію, медикаменти та допоміжні засоби отримають рятувальники у «найгарячіших» точках. «Щиро вдячні польському народу, польській владі за таку дієву допомогу, — наголосила Олена Копанчук. — Ставлення Польщі до України — гуманітарний подвиг. Кожний українець це розуміє і цінує».