Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 357

І нині, після року повномасштабної війни, згадуються довжелезні черги до військкоматів, коли тисячі українців добровільно вступали до лав Збройних сил, територіальної оборони, аби воювати з ворогом. Багато хто залишив роботу за кордоном, повернувся, щоб захищати Україну.

Недаремно їх називають людьми доброї волі, адже глибоко патріотична свідомість і поклик неспокійного серця змусили їх зробити чи не найважливіший вибір у житті. За цей вибір, зрощений на великій любові до батьків, дітей, до рідного краю, за подвиг, яким наповнюють сьогодення, й дякували нашим мужнім бійцям у День українського добровольця. Його відзначаємо з 2017 року, вшановуючи мужність і героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності держави.
Кожна віха в історії України виокремлює своїх героїв. До них належать і добровольчі батальйони, що звільняли Харків, Херсон, протистоять ворогу в Бахмуті… Про це згадали під час урочистого зібрання в приміщенні Хмельницької обласної філармонії, де вшанували сучасних патріотів.
У спільній молитві з єпископом Хмельницьким і Кам’янець–Подільським Православної церкви України Павлом присутні згадали всіх воїнів, які боронять Батьківщину. На знак подяки всім Українським Воїнам, керівнику 106-ї окремої бригади територіальної оборони, полковнику Валентину Бігусу владика вручив картину, що відображає нинішні події.

Картина художника Артура Орленова "Україна нескорена".

Щирими, зворушливими були й слова, адресовані представникам добровольчих батальйонів Хмельниччини від голови обласної ради Віолети Лабазюк. Вона вручила 29 військовослужбовцям Подяку Хмельницької обласної ради та нагрудний знак «За відданість державі та особистий внесок у наближення Перемоги».
— У цьому залі, без перебільшення, — цвіт  нації. Відданість цих людей Батьківщині вражає, а їхня любов до батьків, дітей, до національної культури, рідної мови стає прикладом для кожного українця. Не заради орденів і матеріальних благ, а за покликом серця взялися за зброю тисячі українців і стали на захист держави, коли над нею нависла смертельна загроза. Не забуваймо, що завдяки тим, хто зараз на передовій, ми маємо можливість спілкуватися, працювати.., — сказала Віолета Лабазюк.  
Голова обласної ради згадала і про плідну співпрацю з американськими благодійними організаціями, завдяки якій вдалося забезпечити медичним  обладнанням заклади обласної комунальної власності, де лікуються поранені бійці. Хмельниччина залишається надійним тилом, який підтримуватиме Збройні сили аж до нашої Перемоги. Не має меж і вдячність усіх хмельничан людям доброї волі, котрі стали на захист країни.