Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 260

Олександр Камишін (зліва на право), Михайло Федоров, Оксен Лісовий та Денис Шмигаль у Верховній Раді, 21 березня 2023 року

Верховна Рада призначила Оксена Лісового міністром освіти і науки України, Олександра Камишіна міністром з питань стратегічних галузей промисловості, а Михайла Федорова віцепрем’єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністром цифрової трансформації України.

Отже, Оксен Лісовий — 50 років, народився на Київщині. Очолював Малу академію наук України (МАН). Має ступінь кандидата філософських наук із філософської антропології, у 2015 році отримав вчене звання доцента. У 2012 році став лауреатом Державної премії України в галузі освіти, у 2021 році отримав почесне звання Заслужений працівник освіти України. У вересні 2020 року ініціював створення Музею науки України на території ВДНГ.
Після початку повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року добровольцем вступив до ЗСУ. Воюючи у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, дистанційно продовжував виконувати обов’язки директора МАН.
Олександр Камишін — 38 років, уродженець Києва.
Очолював Укрзалізницю з серпня 2021-го по лютий 2023.
До того працював інвестиційним менеджером у групі SCM Ріната Ахметова, де відповідав за транспортний напрям. Під час повномасштабного вторгнення росії йому довелося стикнутися з викликом евакуації людей. Але Камишіну вдалося стабілізувати роботу Укрзалізниці в умовах війни. Після відставки з УЗ із березня 2023 року був призначений позаштатним радником Президента України.
Михайло Федоров — 32 роки, народився у Запорізькій області.
Він залишається очільником Міністерства цифрової трансформації України, а також стає  віцепрем’єр-міністром з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій.
Варто нагадати, що він отримав посаду міністра цифрової трансформації у серпні 2019 року, коли став наймолодшим міністром в історії України.