Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 329

Виплодок сатани путін — нині найогидніша, найпроклятіша істота на планеті, бо розпалив неспровоковану війну проти України, безкарно сіє смерть і розруху. Поки безкарно, розплата не за горами. Вона близько. Днями Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт володимира путіна та уповноваженої з прав дитини марії львової-бєлової за незаконну депортацію дітей з тимчасово окупованих територій. Це означає, що його мають заарештувати в 123 державах, які ратифікували Римський статут. Офіс Генпрокурора України передав у Гаагу понад сорок томів матеріалів. Йдеться про вивезення тисяч дітей з Харківської, Херсонської, Донецької та Луганської областей.

 У кремлі обурилися, назвали ухвалу суду нікчемною. Пришелепкуватий медведєв, заступник голови радбезу рф, навіть пригрозив знищити приміщення суду ракетою. Однак московська кліка все ж сполошилася, задкує: росія скликає в квітні неофіційне засідання Ради Безпеки ООН щодо вивезення українських дітей. Неадекватний і брехливий василь небензя, постійний представник росії в Організації Об’єднаних Націй сказав для преси, що дітей вивезли тому, що хотіли вберегти від небезпеки, яку можуть принести воєнні дії. В нього запитали, чи планує росія повернути дітей. «Звичайно, в безпечних умовах. Чому ні?» — заявив він, не моргнувши й оком. Насправді, маленьких громадян України росіяни почали усиновлювати, а щоб замести сліди, їх розвезли в різні регіони московії. Хоча згідно з міжнародним правом цивільних, у тому числі й дітей, не можна депортувати до інших країн. Та, як бачимо, росія плює на закони, калічить людські долі.
Масштаби злочинів, українського горя ростуть, адже московити й далі руйнують наші міста і села, проливаючи кров невинних людей. Війська агресора прагнуть захопити побільше територій, аби згодом з позиції сили диктувати свої умови на переговорах. Особливо гаряче зараз на Донбасі, де українські воїни героїчно б’ються за кожний метр рідної землі. Тримайтеся, захисники! Підмога вже йде. Зарубіжні партнери активно формують так званий танковий кулак, навчили наших воїнів володіти технікою. Невдовзі кількасот танків і броньованих машин піхоти з’являться на передовій. Європейські держави найближчими тижнями поставлять модернізовані радянські літаки, а згодом будуть і сучасні зарубіжні. США в квітні нададуть давноочікувані системи протиповітряної оборони Patriot. Минулого понеділка в Брюсселі вісімнадцять країн-членів ЄС погодили безпрецедентний для Євросоюзу план, мета якого надати Україні мільйон артилерійських снарядів протягом дванадцяти місяців. Це майже втричі більше, ніж виділили торік!
А що ж Китай, який розтрубив про свій мирний план з дванадцяти пунктів? На чиїй стороні Піднебесна? Відповіді на ці питання світ чекав від візиту голови КНР Сі Цзіньпіна в Москву, що завершився вчора. Лідер Китаю заявив, що спільно з путіним планує «стояти на варті світопорядку, заснованого на міжнародному праві». Чи свідчить це про можливе припинення російсько-української війни? Важко судити, адже поки не оприлюднено ніяких документів переговорів щодо цього. Але навряд чи Китай сприятиме припиненню вогню в Україні. Йому не вигідна ні поразка москви, ні її повна перемога. Хитрий Сі хоче продовжувати грабунок природних ресурсів росії, яка від безвиході, викликаної санкціями, продає їх Китаю за безцінь. А ще росія з її великим ядерним потенціалом потрібна йому для спільної противаги Заходу.
Отож Україні треба уповати на партнерів, передусім на США, Європейський Союз. Вони запевняють, що підтримуватимуть нас у боротьбі з агресором стільки, скільки треба, що допоможуть підняти з руїн нашу державу. Чергові кроки говорять про це красномовно. Днями ЄС надав Україні ще 1,5 мільярда євро допомоги, а Сполучені Штати Америки — новий пакет військової підтримки на 350 мільйонів доларів. Узгоджено надання Україні Міжнародним валютним фондом 15,6 мільярда доларів на чотири роки.
 Звичайно, підтримка додає українцям віри й сили. Наша держава не тільки дякує за це, а й допомагає світу в продовольчій безпеці, відправляючи зерно й іншу агропродукцію на всі континенти. Днями продовжено Чорноморську зернову ініціативу, що діє з серпня минулого року і завдяки якій відправлено кілька десятків мільйонів тонн українського збіжжя в 45 країн світу.
Нам би тільки миру. Україна неодмінно підніметься з руїн, спричинених російською агресією і стане процвітаючою, щасливою!