Якщо до повномасштабної війни з Україною багато-хто з політичних лідерів світу мріяв скуштувати ікри та зробити селфі з путіним, то тепер розуміють, що будь-які стосунки з воєнним злочинцем стануть для них токсичними. Ордер Міжнародного кримінального суду на арешт путіна зрівняв його з диктатором Каддафі, югославським убивцею Мілошевичем, яким теж виписали такий ордер. путін «удостоївся» його за викрадання українських дітей із окупованих територій. Наші уповноважені особи оприлюднили офіційні дані про 16 тисяч 221 викрадену дитину (насправді їх значно більше). І путін, і його співучасниця львова-бєлова, російська омбудсменка з  прав дитини, публічно хизувалася, що українських дітей з півдня і Донбасу відправляють до Сибіру та на Сахалін.

Таких країн, які ратифікували Римський статут і повинні арештувати злочинця та видати Міжнародному суду, — 124. Ще 15 — підписали, але поки не ратифікували Римський статут. Серед них і Україна, яка зволікає з цим з 2000 року, хоча після угоди про Асоціацію з ЄС у 2014-ому це одне із прямих зобов’язань держави. Тож поїздка путіна до Севастополя, до Маріуполя (хоч є великі сумніви, що путін справжній) – своєрідний публічний оскал у бік Міжнародного суду і України, бо так демонструє, що ці території для нього не чужі, що тут йому нічого не загрожує.
Обговорюючи тему викрадених дітей і звірств, які чинили над ними рашисти на території України, мимоволі проводяться паралелі з історією школярки з села Верхні Ворота на Закарпатті. А чим доморощені виродки і ті, хто їх покриває, ліпші? Злочин стався ще 24 серпня 2021 року і лише тепер, 16 березня 2023 року, суд призначив покарання. «Швидкість» роботи наших судів – це окрема тема, а «справедливість» окремих рішень здатна шокувати. Троє підлітків у підвальному приміщенні зґвалтували 14-річну дівчину, окремі епізоди зняли на відео та поширили його. Покарання за групове зґвалтування передбачає до 12 років ув’язнення, однак суддя Воловецького райсуду Оксана Софілканич присудила їм по 5 років позбавлення волі, але звільнила від покарання, призначивши ґвалтівникам іспитовий термін на 2 роки. Потерпіла просила компенсувати їй моральну шкоду в сумі 390 тисяч гривень, проте суд зобов’язав кожного з хлопців виплатити по 60 тисяч гривень.
Працівник місцевої служби захисту дітей не став «вигризати» справедливість, бо ж мати одного із хлопців-гвалтівників також працює в цій службі. Та міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що докладе всіх зусиль, аби «довести справу до того закінчення, на яке вона заслуговує».
Як відомо, Оксена Лісового призначили міністром нещодавно. У перший же день на цій посаді «Український рух пацифістів» звинуватив його у плагіаті, додали, що доброволець 95 десантно-штурмової бригади прагнутиме затягнути розумну молодь до армії і будувати суспільство бійців. Дехто «вхопився» за таке «сенсаційне» повідомлення. Та насправді зважати треба на інше. Поширив чорний піар руслан коцаба, прихильник ОПЗЖ, наближений до медведчука, мураєва, кореспондент медвечуківського каналу, який просував у своїх матеріалах заклики до федералізації України, спротив мобілізації, ін. У 2015-ому коцаба отримав підозру в шпигунстві та державній зраді, відсидів майже 3 роки і вийшов на свободу влітку 2016 року. Вже зовсім скоро дебютував із авторською програмою на проросійському «NewsOne». Патякав, що українську владу треба схиляти до мирних переговорів, що українські військові «тупі та тільки матюкаються», що кримчани молодці, «зробили свій вибір». Ось цей чорноротий узяв у компаньйони ще одного відомого маргінала шеляженка і «забабахали» «Український рух пацифістів». Хоч проти коцаби була відкрита кримінальна справа, він виїхав до США за програмою «Єднання заради України». Як прогледіли цього балакуна на кордоні, варто з’ясувати. Проте і з-за кордону кацапський плазун коцаба втілює їхній план: підірвати довіру, не допустити до влади людей, які відверто налаштовані вичавлювати російський вплив з усіх сфер. Саме завдяки таким почварам як коцаба, його адвокатка монтян, їм подібним, москальня була переконана, що в Україні жодного опору не буде, що їх частуватимуть борщем з пампушками.
Та опір є і він має ставати все сильнішим. Має відчуватися навіть у найменших шпаринах, якими пролазять такі ось коцаби – кацапські холуї.