Політичних клоунів на московських болотах — багато. Вони постійно верзуть усілякі нісенітниці  про  велич і силу, значущість  рф. Новим підтвердженням дутої величі стала  оновлена концепція зовнішньої політики росії, яку прийнято 31 березня 2023 року. Це — великоімперські марення   про «особливе місце і особливу роль росії в світі», про її міжнародну політику як «миролюбну, відкриту і прогнозовану». Саму росію  концепція визначає як «самобутню державу-цивілізацію». Орки точно з глузду з’їхали! Та нехай би там тішилися й нікого не зачіпали. Але ж ні — хочуть світом правити!

Експерти різних держав проаналізували зміст документа і стверджують, що кремль пішов ще далі в своєму цинізмі й віроломстві, ніж у попередній концепції від 2016 року.  Зокрема, говориться, що США та «їхні сателіти» використали заходи росії із «захисту своїх життєво важливих інтересів на українському напрямку» як привід «для загострення багаторічної антиросійської політики і розв’язали гібридну війну нового типу».
  Не будемо  аналізувати іншу кремлівську маячню, бо там, що не слово, то брехня, все перевернуто з ніг на голову. Зупинимося лише на «миролюбності самобутньої держави-цивілізації». За свою криваву історію, починаючи з  царювання Івана IV Грозного в шістнадцятому столітті і до наших днів, росія вела понад п’ятдесят загарбницьких війн, знищила мільйони людей, захопила величезні території. Тепер хоче підкорити незалежну Україну, безжально руйнуючи її міста й села, вбиваючи українців. Наші армія й тил вже другий рік стоять непорушно в повномасштабній війні з руснею. Ворогу не вдався бліцкриг, він відступив із частини окупованих територій, але будь-що прагне захопити Донбас, закріпитися на Херсонщині, Запоріжжі.
  Сполучені Штати Америки, Євросоюз, Великобританія та інші країни з перших днів війни допомагають Україні. Саме завдяки їх підтримці озброєнням, фінансами, матеріальними ресурсами ми й даємо відсіч оркам. На фронті  незабаром настане перелом, адже з допомогою партнерів сформовано потужний броньований кулак із сучасних танків і бойових машин піхоти. Почали надходити літаки. Правда, поки що радянського зразка, але, переконаний, ближніми місяцями будуть  американські й з інших країн. Важливо і те, що в рази збільшується постачання боєприпасами, особливо артилерійськими снарядами й ракетами. Ворог, навпаки, зменшує свою військову потугу. І це вселяє надію, що наші Збройні сили викинуть його з української землі вже цього року!
  Вірить в українську перемогу й світова демократична спільнота. Підтвердженням цього є і те, що  хоч і триває війна, партнери вже готуються допомогти нам відбудовувати державу. Інституції Євросоюзу спільно з нашими урядовцями розробляють масштабну програму відновлення, для  реалізації якої десятки країн погодилися виділити кошти. Днями Київ відвідали віцеканцлер, міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек і представники ділових кіл, відомі бізнесмени, аби запропонувати свою підтримку в післявоєнній відбудові.
Показовим є і приїзд до нашої столиці наприкінці березня постійних представників усіх країн-членів  при ЄС. Вони продемонстрували не тільки солідарність із нашою державою, а й вели мову про подальшу її непохитну підтримку.
  Виявом солідарності з Україною стало вшанування пам’яті жертв Бучі главами іноземних держав та урядів. Церемонія  з їх участю, а також  Володимира Зеленського відбулася в річницю визволення міста біля церкви Святого апостола Андрія Первозванного та всіх святих у Бучі. За час окупації, що тривала 33 дні, рашисти скоїли в Бучанському районі  понад дев’ять тисяч військових злочинів, вбили багато мирних жителів. До речі, поліція встановила понад п’ять тисяч російських військових, які чинили звірства, інші злочини. За виявлену мужність і героїзм при обороні та визволенні міста очільник  держави вручив громаді Бучі почесну відзнаку «Місто-герой України».
Насамкінець — обнадійлива новина. Компанія «Укргазвидобування» днями запустила найпотужнішу свердловину за останні два з половиною роки. Вона дає понад 460 тисяч кубометрів блакитного палива на добу. Відкрили новий поклад на вже виснаженому родовищі. Трохи раніше ввели ще одну свердловину потужністю 340 тисяч кубометрів  на добу. Оскільки при розвідці та освоєнні родовищ стали використовувати найсучасніші методи, є надія на відкриття нових місць покладів. Фахівці запевняють, що вже цього року можемо відмовитися від імпорту блакитного палива. Щоб це сталося, «Нафтогаз» повинен збільшити видобуток на 8 відсотків, а приватні компанії — на 16. То цілком реально. А ми, побутові споживачі, сподіваємося, що газ стане дешевшим.