Відбулося чергове засідання виконавчого комітету. Члени виконкому розглянули 64 питання порядку денного. Усі питання пов’язані з необхідністю забезпечувати життєдіяльність Хмельницької громади.

Традиційно виділили матеріальну допомогу для мешканців громади. П’ять родин наших полонених та пропалих безвісти військових отримають одноразову виплату по 50 тис. грн. Вже фактично понад 70 родин отримали таку допомогу.
Одноразову матеріальну допомогу на різні суми отримають 128 мешканців громади. Загальна сума - 514 тис. грн. Це кошти на лікування, для сімей загиблих, поранених учасників російсько-української війни, хмельничан, які постраждали від терористичної атаки рф в попередні місяці.
Також члени виконавчого комітету ухвалили рішення, що стосується оздоровлення дітей влітку 2023 року, затвердили мережу оздоровчих закладів та перелік заходів, які будуть реалізовані в цей період.
Відповідним рішенням частково змінили транспортну мережу міста. Зокрема, з 18 квітня на маршруті №29 працюватиме 6 великогабаритних автобусів.
Для 127 дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування передбачили щомісячну грошову допомогу в розмірі 800 грн.
Визначили передачу гуманітарної допомоги для одного із благодійних фондів для подальшого спрямування її українським захисникам.
«Прийняли рішення, пов’язане з погодженням гранту та кредиту із Європейським банком реконструкції і розвитку та гранту з ЄС на придбання нових тролейбусів, будівництва автомийки та модернізації депо. Наступного тижня плануємо вже підписати грантову угоду», - зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Решта ухвалених під час роботи рішень стосувалися оренди комунального майна, розміщення зовнішньої реклами тощо.