«Провів засідання виконавчого комітету. Розглянули 54 питання порядку денного. Усі вони стосуються життєдіяльності громади.

Винесли на голосування сесії міської ради план дій «Зелене місто», розроблений для нас за грантові кошти однією із кращих у цій сфері організацією. Це якісний, системний документ на десять років, який дасть нам можливість залучати бюджетний, грантовий ресурс для покращення зеленої політики міста.

Ми традиційно виділили одноразову матеріальну допомогу 101 мешканцю громади на 408 тис. грн.

Передали гуманітарну допомогу для формування продовольчих наборів для одного із закладів громади.

Розпочали проведення конкурсів на маршрути громадського транспорту, які обслуговують старостати нашої громади. Конкурси відбудуться цього року, очікуємо участь значної кількості перевізників, що дозволить покращити якість пасажирських послуг.

Підвели підсумки виконання бюджету за перший квартал 2023 року. Маємо перевиконання дохідної частини, за що дякую платникам податків. Це ресурс для внесення змін до бюджету і виділення коштів для наших військових, силовиків, підтримку родин загиблих тощо.

У розширеному форматі розглядалося рішення про підведення підсумків фінансово-господарської діяльності наших усіх комунальних підприємств за 2022 рік. Це був для них дуже складний рік. Ситуація загалом задовільна, більшість підприємств показали позитивну динаміку і закінчили рік з прибутком, частина підприємств вийшли в нуль. Критичної збитковості немає жодне підприємство.

Внесли зміни у положення про відрядження нашої молоді за кордон за 20 тисяч євро подарунку, який ми отримали від перемоги у конкурсі Ради Європи. Восени плануємо відправити нашу молодь отримати новий досвід та налагодити зв’язки у Європі. Решта питання робочі.

Працюємо далі…», - зазначив міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.