Допомога в Херсонську область.

З початком війни кожен регіон України працює на фронт. Винятком не стали й населені пункти Гуківської сільської громади, що на Кам’янеччині. Голова сільської ради Петро Ільницький розповідає, що жителі регулярно відправляли авто з продовольством для усіх, хто потребував підтримки у зоні бойових дій: «Якщо селом їхав автомобіль за допомогою, то люди, за можливості, в кожну машину хоч банку сала клали, а, по факту, завантажували «на повну». Гуківчанам не потрібно було двічі повторювати - самоорганізація на висоті».

Додає, що з перших днів повномасштабного вторгнення господині із різних сіл та працівники ліцею оперативно розпочали виготовлення харчових продуктів: не одну тисячу вареників наліпили, виготовили і відправили для своїх захисників 10000 банок тушкованки та інших різних смаколиків: готували вареники, голубці, котлети, пекли пиріжки, печиво, великодні смаколики.
Петро Ільницький розповідає, що з Гуківської громади на фронт було мобілізовано 89 жителів і кожного з них намагаються підтримувати: «За зібрані кошти жителі громади придбали тепловізор у м. Запоріжжя, а працівниками сільської ради придбано прилад нічного бачення у 80-ту бригаду. Місцевий фермер також придбав такий прилад. Його відправили у Слов’янськ. Він надав допомогу і для співвітчизників з Херсонщини - двісті літрів соняшникової олії». Для всіх мобілізованих захисників з громади закупили термобілизну на суму 58 тисяч гривень.
«За потребою купляємо рюкзаки, спальні мішки, берці. Придбали 5 комплектів форми та інвентар для бійців територіальної оборони. Відправляємо хлопцям на передову окопні свічки, турнікети. Для 24 бригади закупили електричну пилу та інвентар. 30 000 гривень зібрано для придбання автомобіля для ЗСУ», - розповідає голова громади.
Брали участь спеціалісти Гуківської громади в ярмарку у Кам’янці-Подільському. Зібрані на ньому 10000 гривень передали на придбання дрона для військових.
Для жителів Херсону і дітям з інвалідністю з Миколаєва відправили гуманітарну продуктову допомогу. Також відправили у місто над Смотричем три буси харчових продуктів для дітей з окупованих територій, які проходили там реабілітацію.
Велику допомогу надає Наталя Фаліон та її «Лісапетний батальйон». «Закуплено чотири станції супутникового інтернету Starlink для ЗСУ на суму сто десять тисяч гривень. Ще сімдесят три тисячі гривень артисти перерахували для придбання дрона для сто п’ятої бригади. Німецькі друзі Наталі Фаліон надали великі партії гуманітарної допомоги, частина якої була роздана ВПО, а решту передали в Хмельницький госпіталь. Зараз колектив виступає з благодійними концертами в Німеччині, в планах - купити реанімобіль», - анонсував Петро Ільницький.

Виготовлення окопних свічок дітьми Гуківського ліцею  та працівниками.

У Гуківському ліцеї також організували благодійні ярмарки. Під час цьогорічної коляди працівники, вчителі та учні ліцею і Гуківського ЦКДС колядували задля допомоги ЗСУ. Також всі працівники виконавчого апарату Гуківської ТГ зібрали ще 20000 гривень своїх власних коштів і разом за ці гроші було закуплено прилад нічного бачення для 77 бригади, де несе службу мешканець громади Микола Звенигородський.
Петро Ільницький додає, що працівники Гуківського ліцею зібрали ще 26000 гривень своїх власних коштів на тепловізор для 80 десантно-штурмової бригади де несе службу мешканець села Мала Бережанка Віталій Костенюк.
«Хочу окремо відзначити дітей нашої громади, які взяли участь у патріотичному марафоні «З вірою у перемогу», який направлений на підтримку захисників із нашої громади. Зібрані кошти, а це тридцять вісім тисяч гривень, використовуються для придбання необхідних речей та відправлення посилок для ЗСУ», - розповів із гордістю очільник сільради.
Зазначив, що долучилися до цього марафону і працівники всіх комунальних установ Гуківської сільської ради: вчителі, бібліотекарі, працівники комунального підприємства «Господар», колективи дитячих садочків, виконавчого комітету сільської ради та закладів культури. Вони передали свій одноденний заробіток, а це понад 43000 гривень, на потреби земляків, які обороняють країну.
На початку війни у громаду прибуло 396 переселенців. Зараз у Гуківській громаді залишилося проживати 60 осіб. Два рази на місяць у сільраді їм роздають продуктові набори, по можливості забезпечують засобами гігієни. Дуже допомагають благодійники.
«БО «Благодійний фонд «SOS» Штаб Громадської оборони» надано для потреб переселенців побутову техніку. Фонд «Рокарда» та «Юніфест» повністю забезпечили вимушених переселенців у громаді подушками, ковдрами, посудом, взуттям та одягом. Волонтери з Польщі привезли для всіх теплі зимові куртки», - розповідає із вдячністю Петро Ільницький.
Очільник громади переконаний, що перемога України уже близько, а до тих пір допомагатимуть війську і людям усіма силами. Бо ж кожен тримає свій фронт і опускати руки не маємо права.