Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 342

Під час укладання офіційної угоди про партнерство між Кам’янцем-Подільським та муніципалітетом Джіханбейлі.

Днями між Кам’янцем-Подільським та муніципалітетом Джіханбейлі, регіон Конья (Туреччина) укладено офіційну угоду про партнерство. Захід відбувся на високому офіційному рівні за участі голів громад, Надзвичайного та Повноважного Посла України в Турецькій Республіці Василя Боднара, народного депутата України Ігоря Марчука.

Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Посітко відзначив, що міжнародна культурна співпраця є вагомим інструментом підтримки міжкультурного діалогу та зближення між країнами і народами. У рамках візиту до чудового міста Конья, яке є одним з найбільших у центральній Туреччині і відомим своєю багатою та цікавою релігійною і культурною спадщиною, разом з Ігорем Марчуком мали зустріч із Мехметом Юнденом, заступником директора з культури та туризму міста Конья, іншими офіційними особами.
«Робимо все можливе, аби налагодити комунікацію, перейняти досвід у проведенні фестивалів, різних виставок, концертів щоб у подальшому застосовувати його і в нас. Адже розвиток культури — це не лише розваги, а це й розвиток туристичної галузі, підсилення економіки», — наголосив Михайло Володимирович.
Нині у Кам’янця-Подільського досить розгалужена мережа міжнародного та міжмуніципального  партнерства, і Конья стало 36 міжнародним містом-партнером, серед яких також міста із Польщі, Литви, Румунії, Молдови, Італії, Чехії, Канади, Франції, Німеччини та інші. З ними укладені Угоди про співпрацю з метою встановлення двосторонніх відносин у галузі освіти, охорони здоров’я, культури та національної спадщини, спорту, туризму, економічного співробітництва тощо.
Що таке міста-побратими, міста-друзі кам’янчани зрозуміли після 24 лютого 2022 року, коли з першого дня повномасштабної війни відчували посильну підтримку своїх друзів. Уже 26 лютого 2022 року місто над Смотричем зустрічало перший гуманітарний вантаж від міста-побратима Кутна Гора (Чехія). Відтак міста-партнери приймали в себе сотні кам’янчан,  надавали посильну гуманітарну та благодійну допомогу, запрошували на оздоровлення дітей, дарували містянам комунальний транспорт та інше.