Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 1052

Якщо можна було б одним чи двома словами назвати минулий тиждень, який прожили світ й Україна, то влучніше ніж «тижнем погроз і залякувань» годі придумати.

Найбільше тут постарався президент РФ Путін, стверджуючи, що саме верхівка Туреччини несе відповідальність за смерть російських льотчиків. «Ми не забудемо цього ніколи. Проте, якщо хтось думає, що за це убивство наших людей вони відбудуться помідорами чи якимись обмеженнями у будівельній галузі — то глибоко помиляються. Вони (турки) ще не раз пошкодують про скоєне».
Прелюдією такого виступу стало, за словами Путіна, знищення «беззахисного» російського бомбардувальника у небі Туреччини.
В унісон сказаному вище, кубанські козаки спалили прапори Туреччини та США і опудала президентів Ердогана та Обами.
У свою чергу Ердоган спростував висловлювання Путіна, який звинуватив Туреччину в тому, що вона нібито купляє нафту в терористичної організації «Ісламська держава».
Міністерство освіти Росії оперативно, украй в стислий час, вирішило повернути своїх співвітчизників-студентів у Росію.
Але люби, Боже, правду, Туреччина терпіла піратські польоти з боку Росії над своєю територією майже місяць. Терпець увірвався і врешті-решт показала, хто в неї вдома господар.
В Інтернеті, зокрема, у відгуках на ці події з’явилися висловлювання, щоб Україна повчилася в Туреччини, як потрібно охороняти свої повітряні і територіальні кордони від агресорів і зухвальців. Пригадайте, чого тільки коштували нам так звані гуманітарні конвої на Донбас із Росії, після яких розпочиналися активні бойові дії проти наших Збройних сил. Адже, безсумнівно, що в автомобільних колонах були далеко не борошно чи олія, а продукція, даруйте, смертоносна, боєприпаси, зброя, які вилазили нашим воїнам боком.
У свою чергу Керрі теж погрожує Росії й Ірану жорстокими заходами, якщо політичний процес у Сирії зірветься.
Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг заявив, що з Росією не може бути укладено «угоди» щодо питань України. Столтенберг з приводу загострення стосунків Анкари й Кремля висловився однозначно: ми солідарні з Туреччиною і підтримуємо її цілісність, як нашого союзника по НАТО. Більше того, НАТО зміцнить охорону турецького повітряного простору після інциденту зі збитими СУ-24.
Ердоган на погрози Путіна на свою адресу парирував, що Туреччина не пропаде без російського газу.
Неабиякою подією для України є нинішній візит віце-президента США Джо Байдена. Впродовж двох днів він проведе кілька зустрічей з керівництвом нашої держави, громадськими діячами, а також виступить у Верховній Раді. Високий гість України матиме робочий ланч із Президентом України Петром Порошенком у Будинку з химерами. Далі проведуть спільну прес-конференцію у залі на Банковій.
Яценюк наголосив, що віце-президент США — великий друг України. Приміром, саме Америка першою стала на захист України у зв’язку із російською агресією. Вона підтримує реформи в Україні, зокрема, в частині створення національної поліції та антикорупційних органів.
До речі, коли вже про найстрашнішу хворобу України — корупцію, тут «іменинником» тижня став одеський губернатор М. Саакашвілі. В числі тіньових схем він назвав нардепа від «Народного фронту» Миколу Мартиненка, бізнесмена-політика Давида Жванію, главу «Енергоатома» Юрія Недашківського і самого Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.
За даними Саакашвілі, внаслідок махінацій у житлово-комунальному господарстві держава щорічно недоотримує п’ять мільярдів доларів. Приміром, М. Мартиненка він звинуватив у причетності до корупції на Одеському припортовому заводі, у результаті чого замилено 700 мільйонів доларів.
Олігарх Фірташ, за твердженням грузинського екс-президента, через свої титанові і хімічні активи приховав від держави 500 мільйонів доларів.
Не менш «бідний» від нього колега зі «збирання пециків» Фірташа — Коломойський та його «Укрнафта» заборгувала до бюджету 500 мільйонів доларів США, а також «забула» внести до казни держави платежів на мільярд доларів.
До найбільших корупціонерів України Саакашвілі зарахував і самого Прем’єр-міністра Яценюка та Ахметова.
Словом, втрати саме через корупцію складають у нашій державі, за твердженням, даруйте, «народного» прокурора із кавказьким темпераментом, понад 5 мільярдів доларів.
Багато експертів вважають, що запускаючи такий компромат на Яценюка повз голову Президента, Саакашвілі копає насамперед під автора історичного висловлювання «куля в лоб». Адже таким чином він збільшує кількість ворогів Арсенія Петровича напередодні голосування про довіру уряду, який той очолює.
Тим самим Саакашвілі показує, що не боїться Порошенка, але Яценюка вважає перешкодою своїм майбутнім планам.
Ціллю атак Саакашвілі політологи бачать Генпрокурора Шокіна, главу МВС Авакова, голову СБУ Грицака, які безпосередньо відповідальні за боротьбу з корупцією, але дозволяють, а то й, може, сприяють корупційним схемам у таких фантастичних, даруйте, неземних масштабах. Вони повинні скласти із себе повноваження і подати у відставку. Натомість їх пости повинні зайняти люди за протекцією Саакашвілі.
Трагічна подія спіткала мистецький світ не лише Росії, а й всесвітнього кінематографа. Помер маестро — режисер багатьох популярних стрічок Ельдар Рязанов. Його крилатою фразою стало висловлювання, мовляв, поважаю і шаную Бориса Єльцина, але ніколи не можу простити спадкоємця, якого він залишив нам.
На увазі, звісно, мається В. Путін, який стільки сала залив за шкіру не лише світу, а насамперед нашій Україні своєю хижою, неадекватною політикою.