У місті над Смотричем відбувся круглий стіл на тему «Децентралізація – базова реформа взаємовідносин центру і громад. Перші результати в Хмельницькій області».

У заході, крім представників Хмельницької обласної організації «Комітет виборців України», які були ініціаторами проведення круглого столу, взяли участь їхні колеги з Буковини, голова Кам’янець-Подільської районної ради Борис Бец, директор Хмельницького регіонального офісу реформ Сергій Яцковський, голови об’єднаних територіальних громад та сільські голови Кам’янеччини. Учасники дискусії порушили низку питань фінансової децентралізації, міжнародного досвіду об’єднаних громад, децентралізації в контексті конституційної реформи в Україні.
Очільник Кам’янець-Подільської районної ради Борис Бец, зокрема, наголосив, що проведення децентралізації на часі і вкрай необхідне, але до цього слід підходити виважено, враховуючи, перш за все, географічні особливості. На його переконання, лише у випадку, коли перспективний план розвитку буде формуватися на схемі планування території області, можна досягти якісних результатів у проведенні реформ.