Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 1283

Першими підсумками та результатами після ста днів роботи на посаді міського голови з хмельничанами у прямому ефірі телебачення поділився Олександр Симчишин.

Напрацювань справді вже є чимало. Головний акцент у діяльності влади — максимальна відкритість та прозорість перед громадою. Цим принципом керувалися і при формуванні міського бюджету. Треба відзначити, що цьогоріч на розвиток обласного центру, його інфраструктури та нові соціально значимі об’єкти буде спрямовано 277 мільйонів гривень. Пріоритетними залишаються галузі житлово-комунального господарства, освіти та охорони здоров’я. До прикладу, лише на медикаментозне забезпечення для обласної дитячої лікарні передбачено два мільйони гривень, для міської дитячої — три мільйони.
За словами Олександра Сергійовича, уже в січні-лютому значно перевиконано дохідну частину бюджету до прогнозованих показників. Цьому сприяє багато чинників: бюджетна децентралізація та державні субвенції, збільшення надходжень з податку на доходи фізичних осіб. Багато принесла в казну й ініційована міським головою інвентаризація земель.
Група експертів з депутатів, підприємців, гуманітаріїв, науковців плідно працює над Стратегією розвитку міста Хмельницького на період до 2025 року.
За останні місяці минулого року було збудовано 3,2 кілометра нової гілки Чернелівського водогону, яка уже введена в експлуатацію і сприятиме безперебійному водопостачанню.
Багато уваги приділяється транспортному сполученню. Так, віднедавна у нічний час Хмельницьким курсує два тролейбуси. Найближчим часом візьмуться за виготовлення проектно-кошторисної документації на побудову тролейбусної лінії, яка з’єднає мікрорайони Дубове і Ракове. Також є плани придбати цього року ще три одиниці електротранспорту. На це передбачено майже 16 мільйонів гривень.
Майже годину Олександр Симчишин відповідав на численні запитання журналістів і телеглядачів. Він довів, що й справді має багато амбітних та далекоглядних планів і проектів, свіжих ідей. Та, як слушно зауважив міський голова, реалізувати їх можна лише за підтримки громади і депутатського корпусу.