Утеплити школи та дитячі садочки,  освітлити вулиці, впорядкувати дороги та розв’язати багато інших насущних проблем — такі щоденні клопоти і турботи голови Новоушицької селищної об’єднаної територіальної громади Олега Московчука.  

— Майже рік я очолюю Новоушицьку громаду. До її складу входить 53 населених пункти. Вибори старост поки що не відбулися, тож на місцях виконують обов’язки колишні сільські голови місцевої громади
З державного бюджету на формування інфраструктури нашої громади виділено кошти у сумі 22760700 гривень. Наразі виконані роботи з реконструкції освітлення вулиць у селах Ставчани, Стара Гута, Любомирівка, Куча.
Розроблено проектно-кошторисну документацію на реконструкцію будинку дитячої творчості у селищі Нова Ушиця. У рамках освітньої субвенції придбали один шкільний автобус, другий плануємо купити за кошти громади та обласного бюджету.
Районна рада передала нам спецтехніку комунального господарства. Щоправда, її потрібно було привести до пуття, тож ми за кошти громади повністю відремонтували вантажні автомобілі, трактори, причепи.
Нині триває процедура державної закупівлі. Для ГП «Водоканал» вже закупили аварійно-водопровідний автомобіль, а для ГТ «Комунальник» новий потужний екскаватор.
Щодо одного з болючих питань – ремонту доріг, то воно у нас перебуває на особливому контролі. Виготовлено проектно-кошторисну документацію, яку затвердили у Мінрегіонбуді. Розпочато капітальний ремонт комунальних доріг у смт Нова Ушиця на вулицях Лесі Українки, Стара Поштова, Івана Франка, Грушевського, за власні кошти облаштовано новий тротуар у селищі.
Стараємося сповна дбати про дошкільні навчальні заклади. До прикладу, реконструювали приміщення їдальні у садочку «Малятко» в селі Струга та встановили твердопаливний котел у дитсадку «Сонечко» в Капустянах.
Відчутну допомогу нам надають спонсори і благодійники. Зокрема, народний депутат України Володимир Мельниченко посприяв у встановленні теплозберігаючих вікон у дитячих садочках райцентру, селах Куча, Струга. В Жабинцях, Заміхові за рахунок коштів нардепа проводимо вуличне освітлення, у Капустянах, Загродському — реконструюємо Будинки культури. А народний депутат України Олександр Герега в рамках договору про співпрацю з громадою безкоштовно надав автомобілі для доставки щебеневої суміші. Керівництвом ТОВ «Агробізнес» закуплено урни, аби уникнути захаращеності сміттєвими відходами території селища, та надано ГП «Комунальник» автошини для автомобіля КамАЗ.
Переконаний, що з підприємцями потрібно налагоджувати тісну співпрацю.  Від цього виграють усі, і результат не забариться. До прикладу, у селі Антонівці за моїм проханням директор фермерського господарства Іван Гаврилович Чернишов встановив 23 металопластикових вікна у дитячому садочку. А до ремонту доріг активно долучилися такі потужні агрохолдинги  як «Сварог Вест Груп», «Енселко Агро», «Промінь Поділля».
Звичайно, за невеликий проміжок часу неможливо «залатати усі діри». Адже є такі села, де роками нічого не робилося. Ми прагнемо, аби жодне з них не залишалося поза увагою. До речі, у селі Пилипківцях, теж забутого, як кажуть, Богом і людьми, сьогодні підчищаємо дерева, а відтак підвозимо дрова для дитсадка та школи.
За кошти місцевого бюджету відновлено роботу сільського клубу в селі Рудківці та до кінця цього року будуть завершені будівельні роботи по реконструкції Будинку культури в селі Песець.
У багатьох населених пунктах відновлюємо водогони, прокладаємо містки та кладки, впорядковуємо цвинтарі, чистимо криниці. Плануємо закупити у села контейнери для сміття та спеціальну техніку, щоб було зручно вивозити побутові відходи. Крім того, надаємо адресну допомогу воїнам АТО, багатодітним сім’ям, престарілим та одиноким людям.
На черговій сесії районної ради депутатський корпус прийняв рішення про виділення коштів з бюджету громади на ремонт бібліотек, ФАПів, Будинків культури. Бо, чого гріха таїти, більшість наших сільських соціальних закладів украй занедбана. Не забуваємо і про спорт. У райцентрі ремонтуємо фізкультурно-оздоровчий комплекс, аби діти мали де проводити своє дозвілля. До речі, у селі Вільховець відбувся міжобласний чемпіонат з вільної боротьби, на якому наші учні не пасли задніх.
Безперечно, це тільки початок нелегкого шляху, але впевнений, що переваги децентралізації і ті фінансові та управлінські можливості, які вона дає громадам, уже відчутні. Насамперед це те, що у нас з’явився збалансований бюджет і саме ми, як ніхто інший, знаємо, яке питання потрібно вирішити в першу чергу. Адже наша громада заслуговує на кардинальні зміни, щоб життя людей стало комфортнішим та заможнішим.