Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 1505

За рік діяльності Анатолія Жовтана на посаді міського голови зроблено чимало важливих кроків задля поліпшення життя красилівчан. Що покладено в основу повсякденної напруженої роботи, що уже вдалося реалізувати, і про подальші перспективи діяльності розповів сам Анатолій Жовтан.

— Незважаючи на складний для нашої держави час, впродовж року зусилля мої та моєї команди були спрямовані на те, щоб наше місто стало затишнішим, комфортнішим та безпечнішим, — розпочинає Анатолій Іванович.
Так, завдяки злагодженій роботі в 2016 році вдалося провести поточний ремонт дорожнього покриття півтора десятка центральних вулиць міста, заасфальтувати заїзди, провести поточний ремонт дорожнього покриття багатьох інших, впорядкувати провулки.
Красилівчани все частіше беруть активну участь в покращенні міської інфраструктури. До прикладу, жителі вулиці Дубова проявили ініціативу і власними силами забетонували частину дороги. Матеріали для цих робіт надала Красилівська ЖЕК.
За рахунок коштів міського бюджету в сумі мільйон двісті тисяч гривень збудували тротуари на вулицях Центральна та Грушевського, розпочали такі ж роботи на вулиці Перемоги.
Працюємо і над освітленням вулиць. За моєю пропозицією, із міського бюджету виділено 200 тисяч гривень та закуплено світлодіодні ліхтарі. У належному стані утримуємо автобусні зупинки, пам’ятники, парк відпочинку, сквери. У місті тривають роботи над благоустроєм скверу Героїв Майдану – встановлена система поливу, посіяна трава, висаджено 216 кущів троянд. Також впорядковуємо міське кладовище.
– Анатолію Івановичу, як часто ви зустрічаєтеся з міськими жителями? Які проблеми їх найбільше хвилюють?
– У мене не існує обмежень – прийомний день чи ні. Двері мого кабінету відчинені завжди. Буває, люди чекають на мене біля багатоквартирного житлового будинку, в якому я проживаю, або ж одразу після приїзду на роботу, чи телефонують в нічну пору доби, адже існують проблеми, що потребують негайного вирішення. В основному жителі звертаються з проханням допомогти вирішити їм побутові проблеми, підвищити якість послуг, що надаються комунальними підприємствами міста, та підвищити комфорт життя у місті.
Однією із найбільших проблем, що хвилює красилівчан, є зниження рівня води у криницях, а подекуди і повна її відсутність. З метою вирішення цієї проблеми за моїм дорученням заступником міського голови Мариною Слободянюк та начальником Красилівського підприємства водопровідно-каналізаційного господарства Миколою Петруком досягнута домовленість про виготовлення до кінця поточного року КП «Житомирводпроект», за рахунок коштів міського бюджету в сумі 150 тисяч гривень, проектної документації на будівництво артезіанських свердловин на вулицях Перемоги та Воскресенській.
Вже тривалий час в окремих мікрорайонах міста красилівчани нарікають на низьку якість питної води. Причина цього – застарілі водопровідні мережі, які повністю вичерпали свій технічний ресурс. Для вирішення цього питання Красилівське підприємство водопровідно-каналізаційного господарства визначило найбільш зношені ділянки міської водопровідної мережі. З міського бюджету на ремонт водогонів виділено 263 тисячі гривень.
За рік під час особистих прийомів мене найбільше вразили люди, які, маючи онкологічні та інші складні захворювання, мріють про елементарне – просто бути здоровими, та звертаються за матеріальною допомогою зі словами: «Якщо допоможете у моїй біді – добре, а коли ні – значить, можливостей таких не маєте». Відверто кажучи, ми повинні ставитися до цих хворих людей з великою повагою та завжди допомагати їм.
– Цього року в більшості міст України, жителі яких, згідно із чинним законодавством, наділені правом безкоштовного проїзду в міському транспорті, були позбавлені такої пільги. Як це питання вирішували ви?    
– Незважаючи на те, що у 2016 році тягар відшкодування перевізникам коштів за перевезення громадян пільгових категорій покладено на місцеві бюджети, міській раді вдалося забезпечити безкоштовний проїзд в міському транспорті пільгових категорій громадян. З цією метою із бюджету міста виділено 450 тисяч гривень. Також, задля безпеки пасажирів, виділено кошти міському перевізнику – Красилівській ЖЕК в сумі 55 тисяч гривень на придбання коліс для автобусів, що обслуговують маршрути міських пасажирських перевезень.
– Як відомо, у багатьох містах дитячі садочки переповнені. Яка ситуація із забезпеченням дітей якісною дошкільною освітою у вашому місті?
– У поточному році нам вдалося частково вирішити проблему із зменшенням черговості до дошкільних навчальних закладів міста. Це стало можливим завдяки спільній роботі Красилівської міської ради, райдержадміністрації та адміністрації дошкільного навчального закладу № 1 «Веселка», які спрямували свої зусилля на проведення реконструкції старого корпусу, у якому 70 маленьких красилівчан здобувають якісну дошкільну освіту. Сподіваюсь, що це лише початок спільної роботи в напрямку підтримки закладів освіти та покращенні їхньої матеріально-технічної бази. Також міською радою виготовлено проект на будівництво дошкільного навчального закладу на 100 дітей.
– З ваших слів, зрозуміло, що цього року міською радою активно виготовляються різноманітні проекти. Який, на вашу думку, соціальний проект вартий найбільшої уваги?  
– У місті планується реконструювати будівлю котельні на вулиці Партизанській, 3, під спортивно-реабілітаційний центр з басейном. Вже виготовлено проектно-кошторисну документацію, на що з міського бюджету виділено 350 тисяч гривень. Хоча, згідно з проведеними розрахунками, вартість реконструкції складає 38 мільйонів гривень. А це значно перевищує міський бюджет, який складає 20 мільйонів гривень разом із субвенціями та дотаціями. Тому власними зусиллями його реалізувати не вдасться. Тож реалізовувати цей проект будемо шляхом залучення коштів із державного, обласного, районного та міського бюджетів.
– Яким чином складаються ваші стосунки із органами виконавчої влади?
– Голова райдержадміністрації Ніла Островська добре знає проблеми міста, тому наші стосунки із Красилівської районною державною адміністрацією будуються на засадах взаємодії та співпраці. Ми робимо все від нас залежне для покращення нашого рідного міста.
– І на завершення. Традиційні побажання красилівчанам.
— Шановні красилівчани! Я дякую усім вам за підтримку, довіру та ваші пропозиції. Наразі я докладатиму всіх зусиль, щоб не підвести жодного з вас. Запевняю, що робитиму все можливе, аби передвиборні плани були втілені в життя, для людей, які в мене вірять.