Як відомо, дурити весь народ вдається, але ненадовго. Можна тривалий час обманювати частину народу. Однак ніколи нікому не вдавалося водити за ніс  весь народ  весь час.   У цьому, безумовно, головна причина загибелі всіх  режимів та імперій.

На жаль, сьогоднішня влада в Україні не робить висновків з історії  «попєрєдніков» і, назвемо речі своїми іменами, йде тією ж лижнею, второваною колишньою злочинною клікою екс-президента Януковича. А нарощування м’язів у вигляді збільшення та зміцнення національної гвардії, спецпідрозділів, інших репресивних механізмів нікого не врятували і, повірте, не вбережуть від народного гніву. Бо український народ терпеливий, мов віл, до певної межі. Загляньте в його криваву історію, яку, за словами Ліни Костенко, не можна читати без валідолу, і ви в цьому переконаєтеся. Побиття ж і розправа над учасниками блокади, як висловилися українські патріоти, «аваковськими псами», це не що інше як агонія сьогоднішнього режиму. Більше того, «зачистивши» блокадний «редут», правоохоронці   спровокували протестні акції по всій Україні. І  це стало доказом того, що на силу завжди найдеться кулак.  Судіть самі, влада два місяці доводила, що рух окремих товарів через лінію розмежування з ОРДЛО — невід’ємний елемент системи національної безпеки держави. Стверджувала, що Україна згине без донбаського антрациту, що блокада відчужить окуповані території.  Мовляв, усякі парасюки та семенченки — це ледь не агенти і кінцівки Москви, а припинення торгівлі з ДНР і ЛНР — бальзам на душу триклятому Путіну й Москві. Коли ж слово на форс- мажорному засіданні НРБО взяв Петро Порошенко, він заспівав стару пісню: облога і все таке інше — це антидержавницька поведінка  та втрачені податки з окупованих підприємств. Далі пролив крокодилячі слізки про гроші на пенсії й армію. Вважає, що усе це — підігрівання та потурання з боку блокадників терористам і окупантам. Довівши у такий дивний спосіб, що кільце матиме негативний ефект  для України, що кардинально воно вплинути на окупантів не здатне, гарант Конституції пропонує... відповісти промосковським посіпакам, чим би ви думали, тими самими... кліщами. Точнісінько, як ото пропонував «хуліган» Вовочка Парасюк.  Але ж то Парасюк, а це...
Звісно, що таку «нову» і «мудру» ідею Петра Олексійовича миттю підтримала РНБО. Окрім цього, блокада в імпровізації керівника держави діятиме доти, поки окупанти не повернуть під юрисдикцію України вкрадені українські виробництва.
Звісна річ, щоб визнати своє безсилля проти радикальних вуличних заворушень кишенькових революціонерів, приміром, того ж Коломойського, але підтриманим суспільством, рішенням багатьох обласних рад тощо, що не кажіть,  а добрячий плювок у бік  Петра Олексійовича. Отож краще вже прикрасити, доповнити, вдосконалити виконання вимог Парасюка своїм власним ультиматумом  до терористів, щоб ніхто бува не подумав, що усяким авантюристам й пройдисвітам вдасться нагнути Петра Олексійовича у непристойну позу. Однак, що то за ультиматум до терористів, якщо ти сам заявив, що облогою їх не взяти. А ті вже ейфорично женуть ешелони віджатого  антрациту  на Москву.
Загалом, оголошена РНБО блокада, лише легалізує встановлений парасюками та терористичними експропріаторами статус кво. Уся ця катавасія вкотре довела, що Президент не здатний опиратися тиску вулиці.
Що залишається  робити тим же Парасюку, Семенченку, Соболєву, які гнівно вимагали економічних кліщів для терористів і зовсім не допускали, що Порошенко таки наважиться їх замкнути. Словом, наш Президент спрацював на випередження і, мабуть, не прогадав.   Якщо ж нового нічого не з’явиться в колізії, яка склалася, доведеться витискати з напівживого сюжету блокади нову ідею. Мовляв, залишаємо «редути», щоб контролювати виконання вже рішення РНБО. Словом, складається все, як у тій поговірці: коли корупцію не подолати — її потрібно очолити. Тобто, якщо облогу розігнати не під силу,  тоді нею  потрібно управляти.
Ледь не надбанням всесвітнього комізму стала комедія із затриманням Насірова детективами НАБУ. Подейкують, що тут не обійшлося без руки Америки. Саме вона дала нашим правоохоронцям «наводки»: де і що шукати та гарантувала їм безпеку, благословивши на такий досі безпрецедентний улов корупціонера крупного калібру.
Ця операція, безсумнівно, викликала ревнощі і заздрощі  в слідчих Генпрокуратури. Тому вони накинули кайданки на колишнього голову Державного управління справами Ігоря Тарасюка. Суд обрав йому запобіжний захід: заставу — 6,4 млн., а також вилучили у нього закордонні паспорти, щоб він не дременув за «бугор». Тарасюк стверджує, що мільйон євро, який знайшли  у нього вдома, не його.  Мабуть, його підкинули сусіди.  Йому ж інкримінують сприяння у заволодінні майном «злочинною організацією Віктора Януковича».
Той же Захід, в особі МВФ, пообіцяв надати черговий транш, майже мільярд доларів, якщо Україна скасує мораторій на продаж сільськогосподарських земель. Нагадаю, що у тій же Франції й Німеччині у державній власності перебуває 67 відсотків матінки-годувальниці, у Бельгії — 70, а в Голландії, країні найвищих врожаїв, усі  сільськогосподарські землі   — державні. А втім М. Грушевський стверджував, що торгівля землею — явище ненормальне і його можна порівняти з правом власності на людину-раба.
Ще одна вимога позичальників: подальша пенсійна реформа, при якій в Україні до заслуженого відпочинку за віком доживуть одиниці. Скорочення кількості бюджетників, хоча це торкнеться і педагогів, і медиків. Тобто Європі потрібна  хвора і темна Україна, яку можна  прибрати до рук. А ще цей меморандум між МВФ і Україною багато політиків  вимагають  провести через стіни парламенту. Адже такі умови фактично знищують Україну, оскільки потягнуть за собою закриття лікарень, шкіл, дитячих садочків. Є в тому документі і непогані вимоги: зміцнення повноважень НАБУ, створення антикорупційного суду до кінця цього року.
Отож судіть самі, хто нами керує і куди ми рухаємося, чи пак, в яку прірву, безодню скочуємося.